Γεγονότα

Τρία χρονια χωρίς τον Πάνο Κουτσούκη (φωτο)

pol-ekd-koutsouki3

Τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του Παναγιώτη Κουτσούκη, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων πραγματοποίησαν, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του.

Η εκδήλωση, με την οποία μάλιστα εγκαινιάστηκαν οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Αγρινίου Άγιο Χριστόφορο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών Αγρινιωτών και ιδιαίτερα ανθρώπων που είχαν στη ζωή τους την τύχη να γνωρίσουν τον Παναγιώτη και μέσω αυτού να ανακαλύψουν την Αλήθεια και τον Λόγο του Θεού. Ο Θεολόγος Π. Κουτσούκης στα λίγα χρόνια της ζωής του προσέφερε πάρα πολλά και ξεχώρισε για το ήθος, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, τη βαθιά του πίστη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Πολλοί είπαν ότι ο Θεός τον αγάπησε τόσο που τον πήρε κοντά Του.

pol-ekd-koutsouki1

Για τον Π. Κουτσούκη, ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης που ήταν ο Πατέρας Δοσίθεος, ηγούμενος της Μονής Τατάρνης, ο οποίος και διατηρούσε βαθιά πνευματική σχέση μαζί του, δήλωσε μεταξύ άλλων : «Ο μακαριστός Παναγιώτης ήταν και άριστος θεολόγος και ψάλτης αλλά και άνθρωπος  που ζούσε την πνευματική ζωή. Πλούσιος σε αισθήματα τα οποία εκδήλωνε παντοιοτρόπως. Είτε στον ραδιοφωνικό σταθμό που ήταν παλιότερα, είτε μέσω του διαδικτύου, ήθελε να στείλει το μήνυμα της σωστής χριστιανικής ζωής στους ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό, 3 χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, το Αγρίνιο τον μνημονεύει…»

Για τον Π. Κουτσούκη ο κ. Γιάννης Γκιάφης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» τόνισε  πως :« Αγωνίστηκε για την προαγωγή της ιεροψαλτικής αλλά και την ανάπτυξη της Βυζαντινής μας μουσικής. Επεδίωξε την πνευματική ανύψωση του συλλόγου μας διοργανώνοντας σειρά από δραστηριότης» δήλωσε ο πρώτος, ενώ και ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων, κ. Σπύρος Παπαθανασίου  δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο Π. Κουτσούκης συνέβαλε στην προώθηση των Θεολογικών πραγμάτων στην περιοχή. «Η εκδήλωση αυτή είναι ένα χρέος απέναντι του, τώρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια που ο Παναγιώτης έφυγε από τη ζωή», σχολίασε ο ίδιος.

pol-ekd-koutsouki2

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του Π. Κουτσούκη, αλλά και απόσπασμα ηχογραφημένης εκπομπής του ίδιο στον εκκλησιαστικό σταθμό που διατηρούσε, με υο όνομα «ΠατροΚοσμάς». Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο, το οποίο μάλιστα επιμελήθηκε ο προσωπικός του φίλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Ασπρογιάννης, έφερε δάκρυα στα μάτια, όχι μόνο των ανθρώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αλλά και όλων όσων την παρακολούθησαν. Μεταξύ αυτών που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς, αλλά και οι  αντιδήμαρχοι κα. Κ. Κατσαρή, κ. Σ. Τσούκαλος και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου κα. Ε. Κραβαρίτη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε  με ύμνους αφιερωμένους στη μνήμη του Π. Κουτσούκη  η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών ενώ ανεγνώσθη και κείμενο αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση του, το οποίο έγραψε ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσωπικός φίλος αλλά και συνεργάτης στον ραδιοφωνικό του σταθμό.

pol-ekd-koutsouki4

pol-ekd-koutsouki6

pol-ekd-koutsouki5

pol-ekd-koutsouki7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button