ΑθλητισμόςΡοή Ειδήσεων

Τρέξιμο, αθλητισμός, ποιότητα ζωής: Ιδανικές διαδρομές στο Αγρίνιο

Ο αθλητισμός και το τρέξιμο αποτελεί για πολλούς συμπολίτες μας μια ιδανική διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και ένας τρόπος για να βελτιώσουν την ατομική υγεία και τον τρόπο ζωής τους.

Μια ιδανική διαδρομή για προπόνηση αποτελεί τα τελευταία χρόνια ο δρόμος Αγρίνιο – Καλύβια, μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, διαδρομή στην οποία συναντάμε συχνά ερασιτέχνες δρομείς οι οποίοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και τις αποστάσεις ημιαντοχής και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε κάποιο αγώνα από τους πολλούς που διοργανώνονται στην περιφέρεια, αλλά και εκτός αυτής.

Όπως  εξηγεί ο ερασιτέχνης αθλητής και μέλος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Αγρινίου, Σωτήρης Καβαθατζόπουλος, “ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το τρέξιμο το κάνει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Για τους πιο πολλούς προέχει η χαρά της συμμετοχής. Άλλοι το κάνουν για την συγκίνηση του να παίρνεις μέρος σε αγώνες, άλλοι για την αίσθηση που αφήνει στο σώμα σου η συστηματική ενασχόληση με αυτό.

Είσαι απλά ένας άνθρωπος που βρίσκεται ή οδεύει στη μέση ηλικία που του αρέσει να αθλείται και να περνάει την ώρα του με υγιή τρόπο… Το να βρίσκεσαι σε ένα απλά αξιοπρεπές επίπεδο φυσικής κατάστασης, σου αρκεί… Δεν ¨κυνηγάμε¨ ρεκόρ και μετάλλια, αλλά απολαμβάνουμε την παρουσία μας στον κάθε αγώνα…΄

Ο Σωτήρης Καβαθατζόπουλος, ασχολείται συστηματικά με το τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων τα τελευταία 6-7 χρόνια και μαζί με άλλους συναθλητές του προπονούνται και συμμετέχουν σε διάφορους αγώνες ημιμαραθωνίου, 5 και 10 χιλιομέτρων στο Αγρίνιο, αλλά και σε τοπικούς αγώνες που διοργανώνονται στο νομό και όχι μόνο…

Οι διαδρομές που συνήθως επιλέγουμε για την προπόνηση μας είναι 2-3 έχοντας πάντα ως αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και συγκεκριμένα:

– ΔΑΚ Αγρινίου (Στάδιο), Εργατικές Δοκιμίου, Δοκίμι, οικισμός Πλατάνου, ανατολική περιμετρική Καλυβίων και επιστροφή, δηλ. 10 + 10 χιλιόμετρα όπου και συμπληρώνονται 20 χιλιόμετρα συνολικής απόστασης.

– ΔΑΚ Αγρινίου (Στάδιο), Εργατικές Δοκιμίου, Δοκίμι, διασταύρωση στρατιωτικού αεροδρομίου, αποθήκες Παπαστράτου, Μεγ. Χώρα (Ζαπάντι) συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων.

– ΔΑΚ Αγρινίου (Στάδιο), Μεγ. Χώρα (Ζαπάντι) Νεάπολη, Σπολάιτα, γέφυρα Ματσουκίου, Ματσούκι και επιστροφή, δηλ. 15 + 15 χιλιόμετρα όπου και συμπληρώνονται 30 χιλιόμετρα διαδρομής.”

Όπως μας εξηγεί ο Σωτήρης Καβαθατζόπουλος, “οι περισσότεροι αγώνες γίνονται σε ασφάλτινες διαδρομές, άρα επιλέγουμε πολλές φορές τη διαδρομή προς τα Καλύβια, διότι έχει τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε σε έναν αγώνα. Επίσης ο δρόμος έχει ευθείες, λίγα ¨δύσκολα¨ σημεία και όπως μας λέει χαριτολογώντας… ελάχιστα σκυλιά, που αποτελούν ¨εμπόδιο¨για έναν δρομέα…

Τρέχουμε σε μικρές ομάδες αθλητών τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες, διότι το φως της ημέρας μας διευκολύνει και πάντα προσέχουμε την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μη προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Ίσως θα ήταν ωραίο να διοργανωθεί και στα Καλύβια ένας αγώνας ημιαντοχής, αφού υπάρχουν καλές διαδρομές, επίπεδες, με σχεδόν καθόλου δυσκολίες ανωφέρειας-κατωφέρειας, ενώ θα μπορούσε να συνδιαστεί και τρέξιμο σε άσφαλτο και χωμάτινους δρόμους που υπάρχουν αρκετοί στο χωριό σας.

Η προετοιμασία μας για τη νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά μετά τις 20 Αυγούστου, με στόχο να συμμετάσχουμε το Νοέμβριο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους αγώνες ημιμαραθώνιου και αποστάσεων 10 και 5 χλμ. που θα πραγματοποιηθούν.

Φέτος, όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί συναθλητές μου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, συμμετείχαμε στον Ημιμαραθώνιο Δρόμου Αγρινίου ¨Μιχάλης Κούσης¨ στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» στους αγώνες Θυσίας στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, στον λαϊκό αγώνα δρόμου Αμφιλοχίας, στον 1ο Αγώνα Δρόμου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στο Αγρίνιο, στον Αγώνα Δρόμου «Acheloos Run» στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, στον 8ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Λευκάδος και τέλος σε πρόσφατους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Κατούνα και τη Νεάπολη Αγρινίου.”

Κλείνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα, ο Σωτήρης Καβαθατζόπουλος, μας επισημαίνει ότι, στόχος προσωπικός αλλά και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου, είναι να καταφέρουμε να μεταφέρουμε σε περισσότερους συμπολίτες μας ένα διαχρονικό μήνυμα πολιτισμού, αλλά και την αγάπη μας για το τρέξιμο, πάντα μέσω του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της συμμετοχής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλεις να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στη διαδρομή…

Κείμενο – φωτογραφίες: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

kalyvia.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close