Τέχνες

Τρεις καλλιτέχνες από το Αγρίνιο- τρεις μοναδικές εικαστικές προτάσεις (φωτο)

Εντυπωσίασε από τα εγκαίνια η έκθεση ζωγραφικής «3 εικαστικές προτάσεις» στην παλαιά Δημοτική Αγορά

pol-ekthesi-3eikastikes14

Πλήθος κόσμου έφτασε απόψε στον χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο για την έκθεση «3 εικαστικές προτάσεις» που εγκαινιάστηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Και όχι άδικα. Οι δημιουργίες της Αλεξάνδρας Κρεζιά, του Αλέξανδρου Στρατούλη και του Βαγγέλη Στάμου δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Προσωπογραφίες, σουρεαλισμός, φωτογραφικά πορτραίτα , πίνακες που σε κάνουν να τους χαζεύεις για ώρες, με τον κάθε έναν να λέει μια διαφορετική ιστορία, έτσι όπως  την εμπνεύστηκαν οι τρεις Αγρινιώτες καλλιτέχνες.

pol-ekthesi-3eikastikes12

Ο Αλέξανδρος Στρατούλης , παρά τις διάφορες άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες μέσα στα χρόνια, δεν εγκατέλειψε ποτέ τη ζωγραφική, την οποία και σπούδασε σε νεαρή ηλικία. Ασχολείται εντατικά με τη ζωγραφική φωτογραφικών πορτραίτων με κάρβουνο σε καμβά, που είναι και το θέμα της πρώτης του, αυτής, έκθεσης.

pol-ekthesi-3eikastikes11
Η Αλεξάνδρα Κρεζιά, ο Αλέξανδρος Στρατούλης και ο Βαγγέλης Στάμος

Η νεαρή Αλεξάνδρα Κρέζια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη ζωγραφική στην ηλικία των 20 ετών «ως μέσο διαφυγής από την Ελλάδα της κρίσης» όπως αναφέρει η ίδια. Είναι αυτοδίδακτη και όπως αποκαλύπτει, μέσω βίντεο από το διαδίκτυο κατάφερε να δημιουργήσει τις πρώτες ελαιογραφίες σε καμβά. Καταπιάνεται με θέματα ανθρωποκεντρικά , εμπνευσμένα από digital εικόνες και graffiti της Αμερικής.pol-ekthesi-3eikastikes3

Ο Βαγγέλης Στάμος, τέλος, υπηρετώντας τέχνη του τατουάζ, που είναι και η βασική του εργασία, αποτυπώνει στο χαρτί μοναδικές εικόνες. Η μοναδικότητα άλλωστε είναι αυτό που ο ίδιος θεωρεί βασική προϋπόθεση και για την πολύ προσωπική , για τον κάθε άνθρωπο, επιλογή του τατουάζ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 15 Ιανουαρίου . ΄Ώρες επισκέψεων Δευτέρα ως Σάββατο 10:00 -13:3- και 18:00 -21:00. Κυριακή 11:00-14:00.pol-ekthesi-3eikastikes1

pol-ekthesi-3eikastikes2

pol-ekthesi-3eikastikes4

pol-ekthesi-3eikastikes5

pol-ekthesi-3eikastikes6

pol-ekthesi-3eikastikes7

pol-ekthesi-3eikastikes8

pol-ekthesi-3eikastikes9

pol-ekthesi-3eikastikes10

pol-ekthesi-3eikastikes13

pol-ekthesi-3eikastikes15

pol-ekthesi-3eikastikes16

pol-ekthesi-3eikastikes17

pol-ekthesi-3eikastikes18

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button