ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τρεις δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας χρηματοδοτούνται για ναυαγοσωστική κάλυψη

Καθυστέρησαν υπερβολικά, αλλά τελικά δόθηκαν τα χρήματα στους Δήμους, για να καλύψουν το επιπλέον κόστος ναυαγοσωστικής κάλυψης που έχει προκαλέσει το Προεδρικό Διάταγμα 71/2020 της νυν Κυβέρνησης.

Το Π.Δ. εκδόθηκε τέλη Αυγούστου 2020 και έπρεπε να φθάσουμε στο β’ δεκαήμερο του Ιουνίου 2021 για να δώσει η Κυβέρνηση τα λεφτά, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να μεσολαβήσουν επανειλημμένες Αποφάσεις της ΚΕΔΕ, με τους Αιρετούς να επαναλαμβάνουν το πρόβλημα και να διεκδικούν τα εκατομμύρια των Δήμων ξανά και ξανά σε συνεδριάσεις τους.


Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγήθηκαν 120 Δήμοι της Χώρας με 8 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα δόθηκαν «για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.7 του Π.Δ. 71/2020».
Προηγήθηκε Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που αύξησε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπ. Εσωτερικών.
Επισημαίνεται ότι για το περιεχόμενο της Απόφασης, το Υπουργείο έλαβε υπόψη τα στοιχεία που του περιήλθαν από την ΚΕΔΕ.

Μείζον θέμα παραμένει βεβαίως η πρόσληψη ναυαγοσωστών, καθώς οι περισσότεροι πολίτες και αυτό το σαββατοκύριακο έκαναν μπάνιο σε παραλίες όπου η θέση του ναυαγοσώστη ήταν κενή.

Ως γνωστόν, με Τροπολογία , που είχε ψηφιστεί την 2α Ιουνίου, είχε δοθεί (η αναγκαία, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες) παράταση στην έναρξη της χρονικής περιόδου πρόσληψης ναυαγοσωστών από τους Δήμους.

Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί και πάλι, νέα παράταση, καθώς η ΚΕΔΕ με Ανακοίνωση της 18ης Ιουνίου «επισημαίνει πως θα χρειαστεί μια μικρή παράταση λίγων ημερών».

Οι τρεις δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας που χρηματοδοτούνται είναι ο δήμος Μεσολογγίου με 37.691 ευρώ, ο δήμος Αμφιλοχίας με 18.845 ευρώ και Ναυπακτίας με 9.422 ευρώ.

Η λίστα:

airetos.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button