ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δ. Τραπεζιώτης: “Καινοτομία και εκσυγχρονισμός απουσιάζουν από την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής”

Για τις ασφαλτοστρώσεις στο Αγρίνιο

Για “προβολή του αυτονόητου ως έργο μείζονος σημασίας” κάνει λόγο σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε Δράση”, Δημήτρης Τραπεζιώτης, με αφορμή τις ασφαλτοστρώσεις των τελευταίων ημερών στο Αγρίνιο. Επίσης αναφέρει ότι «η καινοτομία και ο εκσυγχρονισμός απουσιάζουν παντελώς από την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου», ενώ φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση την εφαρμογή της ψυχρής φωτοκαταλυτικής ασφάλτου στον Δήμο Σερρών. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Με αφορμή ξανά τις κακότεχνες ασφαλτοστρώσεις και την προβολή του αυτονόητου ως έργου μείζωνος σημασίας, θα επισημάνουμε πως η καινοτομία και ο εκσυγχρονισμός απουσιάζουν παντελώς από την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου.


Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016, η Παράταξή μας επικρότησε και διαφήμισε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Σερρών, που αφορούσε στην επίστρωση κεντρικών οδών του Δήμου Σερρών με φωτοκαταλυτικό ψυχρό ασφαλτοτάπητα που απορροφά τη θερμότητα και μειώνει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Θεωρήσαμε αυτή την εφαρμογή ιδανική για το κέντρο της πόλης του Αγρινίου, που κατα τους θερινούς μήνες, μετατρέπεται σε κλίβανο. Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να επιτύχει το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», με το συνδυασμό του πρόσφατου ασφαλτοστρωτικού οργασμού και της καινοτομίας που εφαρμόζεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτός θα ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος για να βραβευτεί ο Δήμος Αγρινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μη χρειάζεται να επιδίδεται σε αυτοβραβεύσεις με τις ευλογίες του κ. Πατούλη.

Η εφαρμογή της ψυχρής φωτοκαταλυτικής ασφάλτου στον Δήμο Σερρών μετράει 2 χρόνια ζωής και ικανοποίησε στο 100% τις προσδοκίες των Δημοτικών Λειτουργών που πήραν απόφαση για την εφαρμογή της, καθώς και των πολιτών που έχουν νιώσει τη διαφορά της θερμοκρασίας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Βέβαια όλα αυτά απαιτούν καινοτόμες ιδέες και ατέλειωτες ώρες δουλειάς για να υλοποιηθούν, στοιχεία που απουσιάζουν από τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου.

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε σε ένα ακόμη κατόρθωμα των «πρωτοπόρων». Το σύντομο ανέκδοτο που διακινείται τελευταία στον τομέα των οδικών έργων είναι η «ασφαλτόστρωση στο Αγρίνιο υπό καταρρακτώδη βροχή».

Τέτοιες πρωτοπορίες σίγουρα δεν αρέσουν σε πολλούς και προκαλούν συνήθως τον κλαυσίγελο.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button