PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Το προσκλητήριο Τραπεζιώτη θα γοητεύσει τον «προοδευτικό χώρο»;

Και επισήμως, με δελτίο Τύπου και συγκέντρωση μελών της παράταξής του, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης εξήγησε ότι θέλει να είναι ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει τον δήμο Αγρινίου εκφράζοντας τον ευρύτερο «προοδευτικό χώρο». Ακούγοντας κάτι τέτοιο όποιος ασχολείται με τα τοπικά, πρέπει να προσπεράσει τη πανελλαδική φαγωμάρα που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚογενών γενικώς.

Από την μία ο ίδιος ο Δ. Τραπεζιώτης έχει εξηγήσει ότι δεν πολιτεύεται πια ως ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο ευρύτερος χώρος που ηγεμονεύεται από το ΠΑΣΟΚ επηρεάζεται πάρα πολύ από τοπικές παραμέτρους, έχθρες, αγάπες και μίση. Όταν ζητάς να εκφράσεις όμως τον «ευρύτερο προοδευτικό χώρο» υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν.

Πρώτα- πρώτα, αν ενθυμούμεθα καλώς, μέτωπο προοδευτικό δεν είχε ζητήσει ο Μοσχολιός στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση πριν την δεύτερη Κυριακή των περασμένων εκλογών και όλοι τον έκραξαν γιατί «το θυμήθηκε αργά»; Με την ίδια συλλογιστική, και μετά από όσα έχουν γίνει μεταξύ των παρατάξεων Μοσχολιού-Τραπεζιώτη, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι «το θυμήθηκε αργά» ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων;

Μετά είναι και το άλλο. Θα βγει και θα σου πει ο Παπαναστασίου «δεν κατάλαβα, εγώ δεν είμαι προοδευτικός; Τι έχω εγώ και δεν είμαι προοδευτικός; Θέλω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Δεν μπορώ να συνεννοηθώ με την Αριστερά; Είμαι με την Αποστασία του ‘65 και με το τρίκυκλο του 1963;». Και φυσικά η απάντηση θα είναι  ότι: οι ευρύτερες δυνάμεις της ανατροπής ξεκινούν από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας και φτάνουν στις παρυφές του… βουνού.

Υπό την έννοια αυτή, όμως,  το προσκλητήριο περιλαμβάνει δυνάμεις που σήμερα εκφράζονται από το Ανυπότακτο Αγρίνιο; Μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ;  Το ΚΚΕ είναι στα προοδευτικά κόμματα; Είναι κι εκείνο μέσα στην συζήτηση;

Ειδικά γι’ αυτό το τελευταίο δεν το νομίζουμε. Όπως και γενικότερα η στήλη πιστεύει πως όλο αυτό που παρουσίασε ο κ. Τραπεζιώτης είναι η  προλείανση του εδάφους για το «μετά». Για  το περιβάλλον του «Κλεισθένη 1» που ευνοεί την κάθοδο και πολύ μικρών σχηματισμών , οι οποίοι  μπορεί να περιλαμβάνουν μερικούς υποψηφίους μόνο και με έναν επικεφαλής  με διάθεση και επιρροή στην κοινωνία, μπορεί να εκλέξουν ικανό αριθμό συμβούλων. Οπότε θέλει προετοιμασία από τώρα το ζήτημα.

Εκτός κι αν ισχύει ότι ο κ.Τραπεζιώτης όντως θεωρεί πως μπορεί από την μία να μην επωμιστεί την κυβερνητική φθορά και από την άλλη να εκπροσωπήσει ανθρώπους που σήμερα είναι, για παράδειγμα, στο ΚΙΝΑΛ. Κι ότι θέλει να βολιδοσκοπήσει προθέσεις.

Υπάρχει έτσι, όμως,  το ενδεχόμενο να ενισχυθεί ο Παπαναστασίου! Ο Παύλος Μοσχολιός, για παράδειγμα, μπορεί να συμφωνεί μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πλέον με τον κ. Τραπεζιώτη αρκετές φορές,  γιατί αντιπολίτευση κάνουν και οι δύο- ο Παπαναστασίου είναι δήμαρχος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν λέει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί,  πως δεν ξεχνά την «σύμπραξη» που κατά τη γνώμη του έγινε την δεύτερη Κυριακή πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, ώστε να χάσει ο ίδιος την δημαρχία.

Τώρα πώς όλα αυτά θα συγκεραστούν και πώς θα γίνει αυτό το «προοδευτικό μέτωπο» δεν μπορούμε να το φανταστούμε ακόμη. Ίσως μπορεί ο κ. Τραπεζιώτης, άλλωστε εκείνος είναι που θα κατέβει για δήμαρχος, δόξα τω Θεώ, όχι εμείς…

η συντακτική προεκλογική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button