Αυτοδιοίκηση

Τραπεζιώτης προς δημοτική αρχή: Την απάντηση για τα ρέματα θα τη δώσετε στις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές

rema-katharismeno

Σε ανάρτηση του στο facebook o επικεφαλής της παράταξης «Aγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση» υποστηρίζει πως «η ευθύνη  για τον καθαρισμό των ρεμάτων ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία (Εθνική και Κοινοτική) και ως εκ τούτου για την καταστροφή που υπέστησαν οι συνδημότες μας ευθύνεται ο Δήμαρχος και το πολιτικό προσωπικό που έχει σήμερα την ευθύνη της διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων στο Δήμο Αγρινίου». Αναφέρει επίσης πως «Την απάντηση στο γιατί πήρατε αξιότιμοι κύριοι τα χρήματα που προορίζονταν για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τα κάνατε ασφαλτοτάπητα και φωτιστικά αφού δεν τη δώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τη δώσετε υποχρεωτικά στις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές».

Η ανάρτηση Τραπεζιώτη:

“Φταίνε η Πρεσβεία της Ζιμπάμπουε και τα πλατάνια της Λυσιμαχείας.

Καθάρισαν τα ρέματα μετά την καταστροφή και αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες τους.

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή Αγρινίου στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να αποτρέψει ένα προαναγγελθέν έγκλημα.
Η ανύπαρκτη κριτική ικανότητα για τον ορθό καταμερισμό του δημοσίου χρήματος, καθώς και η ψηφοθηρία του φαίνεσθαι, ώθησαν τον Δήμαρχο Αγρινίου στα όρια της εγκληματικής αμέλειας.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν εκτελέστηκε το έργο καθαρισμού ανοιχτών ρεμάτων και χειμάρρων του Δήμου Αγρινίου για την υλοποίηση του οποίου είχε ληφθεί ομόφωνα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με ταχυδακτυλουργικό τρόπο πήραν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 ευρώ που αφορούσε το παραπάνω έργο και το χρησιμοποίησαν σε μη αναγκαίες ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο του Αγρινίου και για προμήθεια φωτιστικών.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τους παρέσυραν τα ρέματα και άρχισαν τα ψέματα και τη μετάθεση των ευθυνών τους τις οποίες προσπαθούν να φορτώσουν σε άλλους, στην Περιφέρεια, στην πρεσβεία της Ζιμπάμπουε και στα πλατάνια της Λυσιμαχείας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ευθύνη όμως για τον καθαρισμό των ρεμάτων ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία (Εθνική και Κοινοτική) και ως εκ τούτου για την καταστροφή που υπέστησαν οι συνδημότες μας ευθύνεται ο Δήμαρχος και το πολιτικό προσωπικό που έχει σήμερα την ευθύνη της διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων στο Δήμο Αγρινίου.
Την απάντηση στο γιατί πήρατε αξιότιμοι κύριοι τα χρήματα που προορίζονταν για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τα κάνατε ασφαλτοτάπητα και φωτιστικά αφού δεν τη δώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τη δώσετε υποχρεωτικά στις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα ρέματα καθαρίστηκαν κατόπιν εορτής δηλαδή μετά τις πλημμύρες και την καταστροφή (βλέπε σχετική φωτογραφία) και ρωτάμε: Ήταν τόσο δύσκολο αυτός ο καθαρισμός να γίνει πριν και απαιτούνταν περισσότερα από 100.000 ευρώ;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button