Γεγονότα

Τράπεζες: βλέπουν επανεκκίνηση των οδικών αξόνων τους επόμενους μήνες

Το Υπουργείο προφορικά υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί

Εντός, δηλαδή, της άνοιξης, οι μπουλντόζες, σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, πρέπει να έχουν πιάσει δουλειά. Κάτι, ωστόσο, που με βάση παλαιότερες δηλώσεις, επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα, από την αρχή και να δούμε κατά πόσο ισχύει η προφορική διάψευση που επιχείρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών:

Στις 15/3, υπεγράφησαν τα κείμενα – συμβάσεις, για τα έργα της Ιονίας Οδού και του Ε65 και την περασμένη Πέμπτη (28/3), τα κείμενα που αφορούν στα έργα Μαλιακός – Κλειδί και Ολυμπία Οδός.

Χθες, όμως, οι ανάδοχοι κατασκευαστές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ενημερώθηκαν (ένας από τον αναπληρωτή υπουργό και οι άλλοι από υπηρεσιακό παράγοντα) ότι τα κείμενα θα τύχουν νέας επεξεργασίας (διορθώσεων). Σήμερα, μάλιστα, οι κατασκευαστές θα ενημερωθούν (σε πρώτη φάση) τηλεφωνικά για το ζητούμενο πλαίσιο αλλαγών κι εντός της εβδομάδος (εάν όχι και αύριο) θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο.

Ποιο, όμως, είναι το λεπτό σημείο, στην όλη υπόθεση;

Τα επίμαχα κείμενα, όχι μόνον συντάχθηκαν από νομικούς συμβούλους του αναπληρωτή υπουργού, αλλά ασκήθηκαν, όπως λέγεται, εντονότατες πιέσεις στους κατασκευαστές, για την άμεση υπογραφή τους. Δηλαδή, έφτιαξαν κάποιο σχέδιο συμβάσεων, ζήτησαν την άμεση υπογραφή τους, όπως και έγινε και «πριν στεγνώσει το μελάνι», ζητούνται τροποποιήσεις.

Εδώ, ακριβώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής των ενδιαφερομένων σε ατέρμονες συζητήσεις, με αποτέλεσμα νέες σοβαρές καθυστερήσεις, στο σύνολο των έργων. Γιατί όπως προβλέπεται στην συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η όποια λύση, πρέπει να είναι ταυτόχρονη για όλα τα έργα.
skai.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button