Δυτική Ελλάδα

Τράπεζες: Φεύγουν 1.000 εργαζόμενοι ως το τέλος του 2016

epi-trapeza-mesaΑυτή τη φορά παίρνουν σειρά οι εργαζόμενοι στην Εθνική που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει το δικό της πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο την αποχώρηση 1.000 ατόμων, όλων των ηλικιών και των βαθμίδων.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα της τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης και απομένουν ακόμη μερικές μόνο λεπτομέρειες, αναμένεται να είναι παρόμοιο με εκείνο που έτρεξε ήδη από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.
Η Εθνική Τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 2.100 άτομα με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους της.
Έτσι το πρόγραμμα θα τρέξει σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων θα περιλαμβάνει 1.000 άτομα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί άμεσα.
Ως προς το ίδιο το πρόγραμμα αν ακολουθηθεί μια εθελουσία ανάλογη της Eurobank τότε μιλάμε για ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών και σε εργαζόμενους σε υποκαταστήματα της επαρχίας. Το ύψος της αποζημίωσης έφτασε ως και τους 45 μισθούς και κατ’ ανώτατο όριο τα τις 180.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν και μπόνους, για εργαζόμενους στην επαρχία κυρίως, που έφτασαν και το 30%.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button