Δυτική Ελλάδα

Τράπεζα αίματος από τους "Μερακλήδες"

pol-meraklidesΟ Λαογραφικός Όμιλος Αγρινίου “Οι Μερακλήδες” οργανώνει την Κυριακή 15/12/13 και ώρα 6μ.μ., στον χώρο που στεγάζεται ο όμιλός , συζήτηση με σκοπό την καλύτερη οργάνωση μιας τράπεζας αίματος που σκοπεύει να συγκροτήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ομίλου:

  Το πολύχρονο έργο του Ομίλου μας είναι συλλογικό.

Η δοκιμασμένη συνεργασία, η ειλικρινής συμπεριφορά και η τίμια διαδρομή, στέριωσαν την παρουσία μας και δυναμώνουν τη διάθεση για συνεχή δραστηριότητα προσφοράς.

Η δραστηριότητα και προκοπή μας καταγράφονται θετικά και οφείλονται σε όλους μας ανεξαίρετα.

Με όρεξη, μεράκι και την αυτονόητη ενεργητική στήριξή σας συνεχίζουμε το ¨οδοιπορικό¨….  τηρώντας την παράδοση, καλλιεργώντας τα ήθη, περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Χαιρόμαστε για τη μεγάλη οικογένεια που αποκτήσαμε -ολοένα αυξάνεται-  και έχει σημείο αναφοράς τους ¨ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ¨, κύρια το πνεύμα και τους κοινωνικούς στόχους του Ομίλου.

Αγαπητοί μας,

Νιώθουμε πηγαία την υποχρέωση για περισσότερο ΑΝΟΙΓΜΑ στην τοπική κοινωνία. Μακριά από ¨ευαισθησίες¨ ή  ό,ποιους ανόητους υπολογισμούς, θεωρούμε, απαραίτητο να ασχοληθούμε και υπηρετήσουμε ζητήματα με κοινωνική αντίληψη και ανθρώπινη διάσταση.

Η από καιρό κυοφορούμενη σκέψη μας για δημιουργία ¨ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΑΙΜΑΤΟΣ¨ έλαβε την τελική μορφή και αποφασιστικά ετοιμαζόμαστε για την πρώτη αιμοδοσία.

Παρότι στην πόλη μας υφίστανται κι΄άλλοι φορείς με ανάλογο αντικείμενο, αποτελεί πεποίθηση μας ότι θα εργαστούμε και λειτουργήσουμε  ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΑ με προκαλούμενο πολλαπλό κοινό κέρδος.

Υπολογίζουμε βάσιμα πως αντικειμενικά η περιοχή δεν καλύπτεται.

Ιδιαίτερα όμως  ως αποκεντρωμένη κι αυτοδιάθετη μονάδα δράσης, θα ενισχύσει την κινητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων.

Η σκοπιμότητα κι΄αξία της ¨ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ¨ είναι προφανής. Επί πλέον αποτελεί σημαντική ευκαιρία και δημιουργεί σύμμαχο περιβάλλον, ώστε με συλλογική και συνεργατική προσπάθεια να τολμήσουμε συνειδητές κινήσεις τέτοιες που να διαπαιδαγωγούν παραδειγματικά τους νέους μας.

Συμμεριζόμαστε την κοινή αγωνία μαζί και την ηθική υποχρέωση της νέας γενιάς –των παιδιών μας- καλύπτοντας και το δικό μας έλλειμμα  παιδείας σ΄αυτόν τον τομέα. Και τούτο γιατί ο εθελοντισμός είναι  τρόπος σκέψης και ενεργειών που δίνουν τη μεγαλύτερη έμφαση στην αξία του ανθρώπου, την αξιοπρέπεια και στη ΖΩΗ.

Σας καλούμε στο χώρο μας στις 15/12/13 ημέρα Κυριακή και ώρα 6μ.μ. να συζητήσουμε , ανταλλάξουμε απόψεις, καταθέσουμε προτάσεις για την καλύτερη μεθόδευση και οργάνωση της νέας μας  δραστηριότητας και να παρακολουθήσουμε σχετική παρουσίαση από ειδικό νοσοκομειακό γιατρό.

Σας περιμένουμε.

 Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button