Άποψη

Τους βούτηξαν τη σύνταξη – τους λένε και «μαϊμούδες»!

Του Δημήτρη Δεσύλλα, Περιφερειακού Σύμβουλου με την “Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα”

Με το Μνημόνιο 3 και τους εφαρμοστικούς νόμους 4046/12 και 4093/12, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατήργησε «εν ψυχρώ» από 1/1/2013 την πενιχρή σύνταξη (κοινωνικό επίδομα) των 360 Ευρώ το μήνα του ΟΓΑ σε 1018 – μέχρι τώρα – ανασφάλιστους υπερήλικες, κυρίως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αλλά και σε άλλους πάμπτωχους και κατατρεγμένους που δεν είχαν ένσημα να πάρουν σύνταξη από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο.

Πιο συγκεκριμένα, από 1/1/2013 επανακρίνονται από τον ΟΓΑ και καταργούνται οι συντάξεις των 360 Ευρώ, σε όσους-όσες ανασφάλιστους υπερήλικες έπαιρναν ή δικαιούνται να πάρουν άλλη σύνταξη (π.χ. χηρείας – λόγω θανάτου συζύγου) από οποιονδήποτε φορέα ασφάλισης ή το δημόσιο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, οποιουδήποτε ποσού, ακόμα και πολύ μικρότερου από τα 360 Ευρώ το μήνα. Έτσι, για παράδειγμα, η 78χρονη Παναγιώτα Δ. Νασοπούλου στο Κουκάκι, που παίρνει 260 Ευρώ τον μήνα σύνταξη χηρείας του ΙΚΑ από τον άντρα της (δούλευε μετανάστης στη Γερμανία), έχασε τώρα τα 360 Ευρώ του ΟΓΑ! Την άφησαν μόνο με 260 Ευρώ το μήνα, να δίνει τα 200 για νοίκι και με τα υπόλοιπα 60 Ευρώ (2 Ευρώ την ημέρα) να επιβιώσει!!!

Η συγκυβέρνηση του Μνημονίου και της «σωτηρίας της χώρας» για να δικαιολογήσει αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, κατέφυγε σε δεύτερη αθλιότητα, πολύ μεγαλύτερη: Ο Υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας συμπεριέλαβε αυτούς τους 1018 – μέχρι τώρα – «καρατομημένους» ανασφάλιστους υπερήλικες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του ΟΓΑ, στο «πακέτο» των 2.277 «μαϊμού συντάξεων» που ανακοίνωσε πανηγυρικά στις 26/3/2013. Στη συνέχεια τους παρέδωσε σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους για τη συνήθη διαπόμπευση και ανθρωποφαγία!


Νέα Ιωνία, 2/4/2013                                            Δημήτρης Δεσύλλας

Περιφερειακός Σύμβουλος – «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

– ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button