ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δυτική Ελλάδα: Άνοδος στα βασικά τουριστικά μεγέθη

Αύξηση τουριστικών εισπράξεων, επισκέψεων και διανυκτερεύσεων

Συνεχίστηκε η πορεία ανόδου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα βασικά τουριστικά μεγέθη – ταξιδιωτικές εισπράξεις, επισκέψεις και διανυκτερεύσεις- και το β΄ τρίμηνο του 2018, επιβεβαιώνοντας την δυναμική ανάπτυξη της περιοχής  στον κλάδο του τουρισμού.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό,  η οποία φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Όλοι οι δείκτες είναι θετικοί. Στα αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου, στα λιμάνια της Πάτρας και του Κατακόλου παρατηρείται αύξηση των αφίξεων.

Θα δουλέψουμε  για να διατηρήσουμε σταθερό το  ρεύμα προς την περιοχή μας.


Έχουμε μπει στην τουριστική αγορά με σύγχρονα μέσα προβολής, γραφεία τουριστικής πληροφόρησης στις πύλες εισόδου και μια ευρωπαϊκή διάκριση, αυτήν του Ευρωπαϊκού προορισμού Αριστείας, ανάμεσα στους πιο δυναμικούς προορισμούς του ευρωπαϊκού χάρτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας τόνισε  «Η προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι διαρκής. Με πρόγραμμα, συνέπεια και  επιμονή δημιουργούμε μια ισχυρή δυναμική στην οικονομία της φιλοξενίας προς όφελος της κοινωνίας. Διαθέτουμε την εμπειρία και το σχέδιο, ώστε με στοχευμένα βήματα να αναπτύξουμε στην περιοχή μας τον τουρισμό των 365 ημερών το χρόνο που είναι το ζητούμενο».

Ειδικότερα, τα συγκριτικά στοιχεία όπως εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, και επεξεργάστηκε το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταδεικνύουν πολλαπλάσια αύξηση των τουριστικών μεγεθών σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο (Μ.Ο.).

Πιο συγκεκριμένα, το Β΄ τρίμηνο 2018 σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, η ΠΔΕ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των Ελληνικών Περιφερειών, κατά 55,49%, με τον Ελληνικό μέσο όρο να βρίσκεται στο 17,69%. Η, για δεύτερο τρίμηνο, εξαιρετική απόδοση, είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των Ελληνικών Περιφερειών για όλο το Α΄ Εξάμηνο 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό- κατά 73,12% (με τον εθνικό μέσο όρο στο 17,26%).
Η ανωτέρω εικόνα αποτυπώνεται και στις επισκέψεις, όπου το Β΄ Τρίμηνο 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, οι επισκέψεις στην ΠΔΕ αυξήθηκαν από 178,3 χιλ. σε 232 χιλ., σημειώνοντας αύξηση κατά 30,41% (19,97% Μ.Ο. Ελλάδας). Έτσι, στο σύνολο του Α΄ εξαμήνου 2018 επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τουριστικούς σκοπούς 308.000 άτομα έναντι 223.800 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 38,05% (19,07% Μ.Ο. Ελλάδας).

Τέλος, με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι διανυκτερεύσεις, το Β΄ Τρίμηνο 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, αυξήθηκαν από 724,5 χιλ. σε 997,6 χιλ.- ποσοστιαία αύξηση κατά 37,71%, όταν ο Ελληνικός Μ.Ο. ήταν 16,18%. Με αυτό τον τρόπο οι διανυκτερεύσεις ξεπέρασαν εντυπωσιακά το «φράγμα» του 1.000.000, αριθμώντας 1.379,7 χιλ. σε σχέση με τις 918,1 χιλ το περσινό Α΄ εξάμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Ελληνικών Περιφερειών κατά 50,28% (15,46% Μ.Ο. Ελλάδας).

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button