Τορτιλιόνι με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
500γρ τορτιλιόνι
1 μπριζόλα καπνιστή χοιρινή κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε κυβάκια
50γρ ρόκα χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκόρδα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο BBQ
150γρ τυρί κρέμα
1/2 κύβος κότας
50ml λευκό κρασί
Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , βούτυρο , τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο σωτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα να πάρει χρώμα . Την αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι να μαλακώσουν . Μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδι ακόμα . Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε τη μουστάρδα , την κρέμα BBQ ανακατέουμε και μετά τον κύβο και 2 ποτήρια ζεστό νερό . Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τη ρόκα . Αφήνουμε αλλα 5λ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα , ομογενοποιούμε και επαναφέρουμε και την μπριζόλα . Δοκιμάζουμε απο αλάτι , προσθέτουμε πιπέρι και τα τορτιλιόνι που έχουμε βράσει . Ελέγχουμε τη σύσταση και μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο , την τριμμένη παρμεζάνα και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Νίκου Καζαντζή