Lifestyle & People

Τορτιλιόνι με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα

tortilioniΥλικά για 4 άτομα

500γρ τορτιλιόνι

1 μπριζόλα καπνιστή χοιρινή κομμένη σε κυβάκια

1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε κυβάκια

50γρ ρόκα χοντροκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκόρδα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο BBQ

150γρ τυρί κρέμα

1/2 κύβος κότας

50ml λευκό κρασί

Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , βούτυρο , τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο σωτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα να πάρει χρώμα . Την αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι να μαλακώσουν . Μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδι ακόμα . Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε τη μουστάρδα , την κρέμα BBQ ανακατέουμε και μετά τον κύβο και 2 ποτήρια ζεστό νερό . Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τη ρόκα . Αφήνουμε αλλα 5λ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα , ομογενοποιούμε και επαναφέρουμε και την μπριζόλα . Δοκιμάζουμε απο αλάτι , προσθέτουμε πιπέρι και τα τορτιλιόνι που έχουμε βράσει . Ελέγχουμε τη σύσταση και μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο , την τριμμένη παρμεζάνα και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

 

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close