Γεγονότα

Tώρα: Ένταση στη γέφυρα του Βαλτσορέματος

koi-gefyra-baltsorema
Κάτοικοι χωριών της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και του δήμου Θέρμου, έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στη γέφυρα του Βαλτσορέματος, στον Εύηνο ποταμό διακόπτοντας σύμφωνα με πληροφορίες εργασίες για την αποξήλωση και μεταφορά της γέφυρας, όπως έχει αποφασιστεί από την δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η απόφαση για την μεταφορά της γέφυρας για να εξυπηρετηθεί η κοινότητα Διπλάτανου είναι περά από κάθε λογική και τονίζουν πως πρόκειται για ένα μνημείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση την αποξήλωση και μεταφορά του.

Μάλιστα καταγγέλλουν πως επιχειρήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί να ξεκινήσουν  οι εργασίες με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως κινητοποίηση και οι εργασίες να σταματήσουν.

Επί τόπου βρίσκεται και Αστυνομία, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση Εισαγγελέα. Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει προσωρινή αναστολή των εργασιών, ώστε να γίνει διαβούλευση και συζήτηση πάνω στο θέμα που όπως φαίνεται έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και καταγγέλλουν πως παίρνονται αποφάσεις χωρίς την συμμετοχή τους και την γνώμη τους.
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εκδοθεί  απόφαση για παύση των εργασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button