Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Τοπικά: Αν δεν προασπίσουν οι ΕΠΣ τις ομάδες που αδικούνται τότε ποιος θα το κάνει;

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει η χώρα και φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο.

Φοβερές οι δυσκολίες συνεννόησης και οργάνωσης που αντιμετωπίζει η Σούπερ Λίγκα, η πρώτη κατηγορία της χώρας, στο να συνεχίσει, πώς θα ήταν δυνατό να συνεχιστούν τα τοπικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς.


Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο η ΕΠΟ και με τη «βούλα» να διακόψει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να προχωρήσει σε αυτόματη ανάδειξη των πρωταθλητών, με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν στις βαθμολογίες μέχρι και την αναστολή των πρωταθλημάτων, στις 14 Μαρτίου.

Δίχως να μπορεί κανείς να εγγυηθεί την ομαλή συνέχιση των τοπικών πρωταθλημάτων, η ΕΠΟ προχώρησε σε… αυτόματη ανάδειξη πρωταθλητών σε όλες τις Ενώσεις. Οι ομάδες που ήταν προπορευόμενες αυτές εξασφαλίζουν την άνοδό στη Γ’ Εθνική.

Η απόφαση μπορεί να φαντάζει αναμενόμενη, ωστόσο δεν μπορεί να μην τονιστεί το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί σημαντικά ζητήματα και αδικίες για τις οποία απαιτούνται άμεσα λύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, με την ομάδα του Παναγρινιακού. Όταν το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ ανεστάλη, βρισκόταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας χάσει εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Δοκιμίου.Ο Αμβρακικός Λουτρού εκείνη την αγωνιστική πέρασε πρώτος  στη βαθμολογία, παίρνοντας τρεις πόντους άνευ αγώνα έναντι του ήδη καταδικασμένου ΑΟ Χάλκειας.

Ουσιαστικά, η ομάδα που για μήνες οδηγούσε την “κούρσα” του τίτλου, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος βάσει στατιστικής, μένει στο τίποτα.

Ένας σύλλογος ο οποίος επένδυσε, κάνοντας υπερβάσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του, με παίκτες εγνωσμένης αξίας, ο οποίος λειτουργεί υποδειγματικά και που είχε όλα τα φόντα να πετύχει τους στόχους του, αδικείται με την επιλογή της διακοπής και της ανάδειξης πρωταθλητών κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν μειώνεται η αξία και η πορεία κανενός συλλόγου, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ανακύψει και σε άλλες ΕΠΣ. Τέτοιου είδους τετελεσμένα αφαιρούν από ομάδες που προσπάθησαν και είχαν όλες τις προοπτικές το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνταν.

Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κατέβαλαν πολλές ομάδες και ποδοσφαιριστές ανά τη χώρα να πάει χαμένη. Ομάδες που πάλεψαν εντός γηπέδου και «μάτωσαν» οικονομικά.  Η επικείμενες διεργασίες των αρμόδιων επιτροπών της ΕΠΟ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κρίνουν τα πάντα και σε αυτές οφείλουν οι ΕΠΣ στις οποίες υπάρχουν τέτοιου είδους «εκκρεμότητες» να προασπίσουν το συμφέρον των συλλόγων που εκπροσωπούν, δίχως εξαιρέσεις.

Η ανακοίνωση των παικτών του Παναγρινιακού περιγράφει γλαφυρά την πραγματικότητα:

«Για να μη μακρηγορούμε, θέλουμε από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θεωρεί δίκαιο να σωθούνε ομάδες από τη Γ΄ Εθνική που έχουν μαθηματικές ελπίδες για σωτηρία, να κάνει αγώνα και να διεκδικήσει ότι αναλογεί και για εμάς που είμαστε 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή στη δεύτερη θέση και έχοντας 3 αγωνιστικές υπόλοιπο αλλά και τα παιχνίδια των μπαράζ που θα έκριναν τα πάντα. Ελπίζουμε να αγωνιστείτε και για εμάς στις αρμόδιες επιτροπές».

Από σεβασμό στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και μόνο επιβάλλεται να βρεθεί μια δίκαιη λύση με τις «φωνές» που ζητούν από την ΕΠΟ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση εσχάτως να αυξάνονται.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αποδώσει δικαιοσύνη γι’ αυτές τις περιπτώσεις των ομάδων που ουσιαστικά αποτελούν παράπλευρα… «θύματα» της πανδημίας. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να αναιρούμε το γεγονός ότι ήδη σχολιάζεται… ποικιλοτρόπως η επιλογή της κλήρωσης για την απονομή των Κυπέλλων. Τέτοιου είδους επιλογές νέες αδικίες δημιουργούν, δεν ολοκληρώνουν τους θεσμούς όπως τους αρμόζει.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button