Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε η Αστυνομία και σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι

Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της ελληνικής πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας».

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν σήμερα (20-10-2020) το πρωί, δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.


Ειδικότερα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί, δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομου.

Επισημαίνεται, ότι κατά το φετινό εορτασμό, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Γενικός, Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, τις Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές, τους Προέδρους και τα μέλη των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνδικαλιστικών ενώσεων, συλλόγων και συνδέσμων αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, καθώς και τους Διευθυντές, τους Διοικητές και το προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Επίσης, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (19-10-2020), πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα, χοροστατούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου και του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου π. Συμεών, όπου παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Οικονομόπουλος, ο βοηθός Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαράτσης, καθώς και Διοικητές και προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, από χθες 19 Οκτωβρίου 2020 έως και αύριο 21 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, για την Τράπεζα Αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στα κατά τόπο αρμόδια νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.

Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, αναγνώστηκε εντός του Ιερού Ναού, από τον Αστυνόμο Β΄ Ιγνάτιο Τριανταφύλλου, Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και την εορτή του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης προέβη στην ακόλουθη σύντομη δήλωση:

«Εορτάζουμε σήμερα τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο και την Ημέρα της Αστυνομίας, προσαρμοζόμενοι και εμείς στις ιδιαίτερες συνθήκες και μέτρα για την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του covid -19

Η σημερινή ημέρα είναι – τιμητικά – αφιερωμένη από την Πολιτεία, στους Έλληνες αστυνομικούς, ως έμπρακτη αναγνώριση της μάχης, που δίνουμε καθημερινά ενάντια στο έγκλημα, με μοναδικό μας σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Φέτος, οι Έλληνες Αστυνομικοί, συμμετέχουμε εντατικά σε ακόμη έναν ιδιαίτερο κοινωνικό πυλώνα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας, από την πανδημία του Κορωνοϊού.
Καθημερινά, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιούνται από τους αστυνομικούς εκατοντάδες έλεγχοι, ως προς την τήρηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του Κορωνοϊού.

Το φετινό μας μήνυμα είναι η τήρηση υπεύθυνης ατομικής και συλλογικής στάσης απέναντι στην πανδημία, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας το πολύτιμο αγαθό της υγείας.
Χρόνια Πολλά»


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button