ΕξελίξειςΠολιτική

Τον Μάιο η 3η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

po-kinima-logo2
Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

“Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Στο πλαίσιο,των ιδρυτικών μας αρχών, αξιών και βασικών πολιτικών επιλογών μας, των προβλέψεων της Κατυθυντήριας Οδηγίας-1, των κατευθύνσεων που έχουν καταγραφεί στα κείμενα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, των αποφάσεων του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, και λαμβανομένου υπόψη ότι, το ΚΙΝΗΜΑ συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διατηρώντας την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ, την οποία και πρέπει να ενισχύσουμε, προκειμένου το ΚΙΝΗΜΑ να διαδραματίσει καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο στην εθνική υπόθεση της ΑΛΛΑΓΗΣ της χώρας και μέσα από τη δράση του στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με απόφαση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ορίζονται τα εξής:

Ανοίγουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν το ΚΙΝΗΜΑ μας στην 3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί 12-14 Μαΐου, στην Αθήνα.

Η 3η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ θα έχει πολιτικό και οργανωτικό χαρακτήρα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Προκειμένου να είναι ορατή και αποτελεσματική η πολιτική μας δραστηριότητα σε κάθε περιοχή, να είναι επιτυχείς οι εργασίες της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ και παράλληλα να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική η συμμετοχή μας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όλες οι Δημοτικές Ομάδες Πρωτοβουλίας και οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Γραμματείες, θα πρέπει να εντείνουν την προσπάθειά τους ώστε, σε συνεργασία με τα Κλιμάκια, τον Τομέα Αυτοοργάνωσης και τον Τομέα Κινητοποιήσεων, να επιδιώξουν,

Την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της οργανωτικής δομής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ανά Δήμο, Νομό και Περιφέρεια.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προετοιμαστεί ώστε να συμμετάσχει στα Περιφερειακά και Νομαρχιακά Συμβούλια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και για να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο μας στο πλαίσιο των διαδικασιών που θα μας οδηγήσουν στη ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η πορεία και η χρησιμότητα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας για τους Έλληνες και τη χώρα, είναι στα δικά μας χέρια.

Αρκεί, να είμαστε ΟΛΟΙ στρατευμένοι στο στρατηγικό στόχο της ΑΛΛΑΓΗΣ της χώρας.

Της απαλλαγής της από τις παθογένειιες του παρασιτικού πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος,

που κρατά τους Έλληνες σε ομηρία, που συνεχίζει να “παράγει” αδικίες και ανισότητες, που μας οδήγησε στην κρίση και ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή.

Η πίστη μας σε αυτήν την εθνική ανάγκη, είναι που μας οδήγησε στη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 και στη συνέχεια στη Διακήρυξη της 3ης Γενάρη 2015.

Γι’ αυτό, όπως τόνισε ο Πρόεδρός μας, στην πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,

“Το ΚΙΝΗΜΑ μας, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι μια πραγματικότητα.

Ήρθε για να μείνει, αλλά να μείνει με όρους αρχών και αξιών.

Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε την ανεξαρτησία μας.

Ήμουν, ήμασταν ακηδεμόνευτοι και έτσι θα πορευτούμε.

Η δύναμή μας είναι οι ιδέες μας, οι θέσεις μας, η ευθύνη μας απέναντι στη χώρα, τους πολίτες.

Η δύναμή μας είναι οι πολίτες.

Αυτήν τη δύναμη οφείλουμε να την κάνουμε δύναμη της πολιτικής και δύναμη της χώρας.

Αυτό απαιτεί δουλειά και παρουσία όλων μας.

Απαιτεί το ΚΙΝΗΜΑ μας να είναι συγκροτημένο, με ισχυρό πολιτικό λόγο και ισχυρή πολιτική δράση, παντού.

Οι Οργανώσεις μας, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο, είναι παρούσες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Έχουμε, όμως, πολύ δρόμο μπροστά μας για να φθάσουμε στο στόχο μας.

Ασφαλώς, η έννοια και η μορφή της οργάνωσης έχει αλλάξει στην εποχή του Διαδικτύου, σε μια περίοδο που υποχωρεί η πολιτικοποίηση και αμφισβητούνται τα κόμματα και η πολιτική λειτουργία.

Αν θέλουμε, όμως, να μιλήσουμε στο όνομα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας, έχουμε χρέος να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας και να αποκτήσουμε οργανωμένη παρουσία και παρέμβαση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αν θέλουμε οι πολιτικές εξελίξεις να καθορίζονται από τις πολιτικές θέσεις και όχι από εξωθεσμικά κέντρα, ας φροντίσουμε να πείσουμε τους πολίτες να στρατευθούν και μάλιστα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Ας κινηθούμε δραστήρια να πείσουμε, να αυξήσουμε τους φίλους μας, να απευθύνουμε κάλεσμα σε φίλους ακόμα και να εγγράψουμε μέλη, να δώσουμε το πλήρες περιεχόμενο στην ταυτότητα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας που, πάνω απ’ όλα, είναι Κίνημα βάσης.

Είναι η ώρα να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα.

Να οργανώσουμε Εθνική Συνδιάσκεψη όπου θα συναποφασίσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα εκλέξουμε τα αντιπροσωπευτικά όργανα του Κινήματος.

Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που αισθάνονται ότι αξίζει πέρα από τον προσωπικό ορίζοντα της καθημερινότητας να δίνει κάποιος μάχες εμπροσθοφυλακής για τη χώρα, ας δώσουν θετική απάντηση και ας σταθούν μαζί μας σ΄αυτόν τον αγώνα που είναι κοινός.

Τους καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα σελίδα του εγχειρήματος.

Θέλουμε τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους, τις συνέργειες διαφορετικών δημιουργικών ανθρώπων.

Το ΚΙΝΗΜΑ μας έχει γυρίσει την πλάτη του στη μάχη των αξιωμάτων και της θεσιθηρίας. Μας είναι αδιάφορο το παιχνίδι της εξουσίας για την εξουσία.

Ιδρυθήκαμε και προχωράμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Εμείς το έχουμε αποδείξει.

Σας καλώ να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μια Συνδιάσκεψη βάσης, χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από λειτουργίες προσωπικών μηχανισμών και συσχετισμών.

Μια Συνδιάσκεψη ανοικτή προς την κοινωνία και το μέλλον.

Μια Συνδιάσκεψη που καταξιώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή. Αυτό που θέλουμε να είναι το ΚΙΝΗΜΑ μας.

Το έχει ανάγκη η χώρα, το έχει ανάγκη ο Ελληνικός λαός.

Συνδιάσκεψη, οικονομική αυτοτέλεια, οργάνωση εκδηλώσεων, επικοινωνία.”

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Θα ακολουθήσει και νεότερη Οδηγία, με τη οποία θα καθοριστούν, στο πλαίσο των αποφάσεων του Πρόεδρου μας, οι βασικές κατευθύνσεις με τις οποίες θα οδηγηθούμε στην 3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ.

Καλή μας δουλειά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close