Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τον Φλεβάρη του 2021 ο ανάδοχος για το δρόμο της Τουρλίδας

Αναβλήθηκε η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του δρόμου της Τουρλίδας, επειδή υπήρξε μια παράλειψη στην διαδικασία του διαγωνισμού, η οποία όμως ήταν αρκετή για να πάει το έργο πίσω.

Επειδή πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ χρειαζόταν η προέγκριση της Διαχειριστικής Αρχής, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Όμως στην περίπτωση του δρόμου της Τουρλίδας αυτή η διαδικασία δεν έγινε και έτσι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και θα επαναληφθεί. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας έχει στείλει τα τεύχη δημοπράτησης στην Διαχειριστική Αρχή εδώ και 20 ημέρες και περιμένει την έγκριση.

Μόλις δοθεί η έγκριση θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή η διαδικασία του διαγωνισμού, η οποία θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Με λίγα λόγια από την ώρα που θα ξεκινήσει, χρειάζονται 6 μήνες για να προκύψει ανάδοχος, αν όλα πάνε καλά.

Αν υπάρξουν ενστάσεις θα χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμη για να εξεταστούν αυτές. Συνεπώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ανάδοχος θα υπάρχει περίπου στα τέλη Φλεβάρη του 2021. Αν γίνουν ενστάσεις χρειάζεται 1,5 μήνας περίπου για την εξέταση της κάθε μιας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάθεση των προσφορών επρόκειτο να ολοκληρωθεί σήμερα 24 Ιουλίου.

Το έργο πάντως έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και είναι εύλογη η κόπωση των Μεσολογγιτών που το ακούν για χρόνια χωρίς ακόμη να έχουν δει κάτι απτό.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button