Δυτική Ελλάδα

Τον Απρίλη η εξόφληση των υπολοίπων δύο μηνών της πρόωρης των αγροτών

epi-xrimata-agrotesΚάθε μήνα πλέον θα πληρώνονται από τον Μάιο οι πρόωρες συντάξεις των αγροτών, μετά και την εξόφληση των υπολοίπων δύο μηνών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, σύμφωνα με απαντητικά έγγραφα των υπουργείων Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή, αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών και την πληρωμή των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος Αποστόλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών έτους 2015 εκδόθηκε στις 4 Μαρτίου 2015 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 10 Μαρτίου. Ο κ. Αποστόλου κάνει γνωστό ότι στις 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων. Δόθηκαν συνολικά 6.438.242,11 ευρώ που αφορούσαν στην αποπληρωμή πρόωρης συνταξιοδότησης μηνός Δεκεμβρίου 2014.

Η πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί επίσης εντός του Μαρτίου. Για τον μήνα Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί δύο πληρωμές, μια κατά την έναρξη και μια προς τη λήξη του, ήτοι πληρωμή πρόωρης συνταξιοδότησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Από τον μήνα Μάιο οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μηνιαίως. Ο αναπληρωτής υπουργός εξηγεί ότι η καθυστέρηση έκδοσης της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα στη μεταφορά πιστώσεων έτους 2015 του προγράμματος σε κωδικό προϋπολογισμού εθνικών προγραμμάτων, δεδομένου ότι πλέον, η πρόωρη συνταξιοδότηση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στους συναρμόδιους υπουργούς η Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ) και Μαρία Αντωνίου (ΝΔ) για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2015 στην καταβολή πρόωρων αγροτικών συντάξεων.

Αντίστοιχο έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος της Πρόωρης Συνταξιοδότησης των Αγροτών έχει εγκριθεί για το έτος 2015 η διάθεση κονδυλίου ύψους 69.480.000 ευρώ από τον ΚΑΕ 2211 του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκ των οποίων ποσό ύψους 12.900.000 ευρώ έχει ήδη ενταλματοποιηθεί με δικαιούχο τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button