Τον Αγιασμό στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύνσεως του Σχολείου, με την παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, του Διευθυντή, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Κατά τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους μαθητές για τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλλουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, λέγοντας μεταξύ άλλων, «ήθελα να έρθω να σας επισκεφθώ για να σας συγχαρώ δια ζώσης, γιατί δεν εγκαταλείψατε την μάχη για την απόκτηση της γνώσης και τολμήσατε να εγγραφείτε σε αυτό το σχολείο για να πάρετε τα εφόδια, να ολοκληρώσετε την εκπαίδευσή σας, που είμαι σίγουρος ότι το επιθυμούσατε πολύ.


Ήρθατε να καθίσετε σε ένα άλλο είδος θρανίου για να διδαχθείτε μέσα σε ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό ωράριο και να παρακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Είστε αξιέπαινοι για αυτό και είμαι σίγουρος, ότι θα τα καταφέρετε∙ όχι μόνο να πάρετε ένα απολυτήριο, αυτό είναι το ελάχιστο. Κυρίως και προπάντων να αποκτήσετε γνώσεις, που είναι απαραίτητες, και μαζί με τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έχετε, θα συμβάλουν στην καταξίωσή σας και στην πραγματοποίηση των επιδιώξεών σας».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους σύγχρονους και άρτια εξοπλισμένους χώρους του σχολείου, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και για την υποδειγματική προσφορά και διακονία του συνόλου των εκπαιδευτικών.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μια ευλογημένη σχολική χρονιά.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/96YdVh7awShQq5so9 

Η ανακοίνωση του Σχολείου:

Με τη παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό ο αγιασμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.
Ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Νάσιος ευχαρίστησε θερμά το Μητροπολίτη και το Δήμαρχο Αγρινίου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση.
Ταυτόχρονα επεσήμανε τη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με το Δήμο Αγρινίου για τη στήριξη του καινοτόμου σχολείου που δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη γνώση και στη μόρφωση των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και ο Δημάρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου με τη παρουσία τους στο αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τίμησαν, αναγνώρισαν και επαίνεσαν τους ενήλικες εκπαιδευόμενους/νες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που αναδεικνύουν διαχρονικά το καινοτόμο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του σχολείου.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: αγιασμός Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας