ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

TOEB Μεσολογγίου κατά Κ. Λύρου: «Εμποδίζει την ενεργειακή αυτονόμηση των ΤΟΕΒ»

Τα πυρά της διοίκησης του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου δέχεται ο δήμαρχος Μεσολογγίου, μετά από σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα, σχετικά με την ενεργειακή αυτονόμηση των ΤΟΕΒ της περιοχής, μέσα από τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον ΤΟΕΒ, ο κ. Λύρος, φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση να εμποδίσει το όλο εγχείρημα, προφασιζόμενος περιβαλλοντικά κωλύματα.
Ακόμη, φέρεται να κάλεσε τους τοπικούς ΤΟΕΒ να αποσυρθούν από την σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “ανεξήγητη” συμπεριφορά του δημάρχου Μεσολογγίου που “ναρκοθετεί” την όλη προσπάθεια.

Αναλυτικά:

“Ως ΤΟΕΒ Μεσολογγίου έχουμε το χρέος να πληροφορούμε τους αγρότες της περιοχής για κάθε τι που αφορά το μέλλον των καλλιεργειών μας.

Είναι γνωστή η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ήδη από τον περασμένο Μάιο του 2020 σχετικά με την ενεργειακή αυτονόμηση των ΤΟΕΒ, Δήμων της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της ίδιας της ΠΔΕ υπό την μορφή ενεργειακών κοινοτήτων που θα παράγουν την ενέργεια που καταναλώνει ετησίως κάθε συμμέτοχος μέσω virtualnet-metering.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη ενημερωθεί κυβερνητικά στελέχη αλλά και έχει υπάρξει συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ταυτόχρονα έχει υπάρξει και σοβαρή τεχνική προετοιμασία από όλους.

Είμαστε σήμερα στο σημείο εξεύρεσης του χώρου εγκατάστασης του Φ/Β πάρκου, που έχει αιτηθεί ο κ. Περιφερειάρχης από το ΥΠΑΑΤ και κατόπιν θα ακολουθήσει η διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης του έργου. Ενός έργου που θα δώσει πνοή στους ΤΟΕΒ και θα αποτελέσει πραγματική ‘’επανάσταση’’ για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.

Το εγχείρημα είναι μεγαλόπνοο και σίγουρα δύσκολο στην επίτευξή του. Ωστόσο για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση. Και αυτό είναι σημαντικό.
Ωστόσο, χθες γίναμε μάρτυρες μιας ακατανόητης και ανήκουστης συμπεριφοράς. Και μάλιστα από εκεί που ποτέ δεν θα το περιμέναμε.

Συγκεκριμένα: Σε σύσκεψη που προσκληθήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου Μεσολογγίου , παρουσία του ιδίου, Αντιδημάρχων και Διοικήσεων των ΤΟΕΒ της περιοχής του ευρύτερου Δήμου Μεσολογγίου μας ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δημάρχου Μεσολογγίου να εμποδίσει το ως άνω εγχείρημα, προφασιζόμενος περιβαλλοντικά κωλύματα. Μας κάλεσε δε να ανακαλέσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και να αποσυρθούμε από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η αρνητική μας απάντηση ήταν άμεση και κάθετη ωστόσο δεν μπορούμε παρά να ‘’καυτηριάσουμε’’ το γεγονός ότι αντί να είμαστε όλοι μαζί σε μια τέτοια διεκδίκηση, υπάρχουν ανεξήγητες συμπεριφορές που ναρκοθετούν το μέλλον των αγροτών. Και μάλιστα τις ‘’νάρκες’’ τις βάζει η ίδια η δημοτική αρχή, δηλαδή η ίδια η αυτοδιοίκηση.

Κόντρα σε ποιόν αλήθεια; Στους αγρότες; Στην Περιφέρεια; Ανεξήγητα και εξοργιστικά πράγματα.

Ως ΤΟΕΒ Μεσολογγίου. Δηλώνουμε αταλάντευτοι στην κατεύθυνση που έχει ήδη χαραχθεί και θα στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια που ξεκίνησε η ΠΔΕ τόσο για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας , όσο και για την εξεύρεση χρηματοδότησης στο επόμενο στάδιο.

Το μέλλον των αγροτών δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροπολιτικών.
Σε αυτή την διεκδίκηση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Δήμος, Περιφέρεια, ΤΟΕΒ. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Ας μην πυροβολούμε τα πόδια μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button