Γεγονότα

Το "βάπτισμα του πυρός" για φοιτητές Ιατρικής στην Αιτωλ/νία

epi-giatroiΟι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με την απερχόμενη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου θα εκπαιδεύονται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην συνεργασία αυτή γενικοί γιατροί, προερχόμενοι κυρίως από τα Κέντρα Υγείας του Νομού

Κατόπιν αιτήματος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η απερχόμενη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου τακτοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι τελειόφοιτοι φοιτητές, αυτοί του έκτου εξαμήνου, του Α.Π.Θ. να πραγματοποιήσουν άσκηση – πρακτική στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιτωλ/νίας, είτε αυτά πρόκειται να είναι τα δύο νοσοκομεία, είτε τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Η Αιτωλ/νία επιλέχθηκε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. λόγω του μεγαλύτερου σε αριθμό και διασπορά μονάδων υγείας ανά την Ελλάδα και επιπλέον λόγω των ανθρωπογεωγραφικών δεδομένων της. Η καινοτομία αυτή για την περιοχή μας έχει διπλό όφελος. Κατ’ αρχάς οι νέοι αυτοί επιστήμονες θα διατελέσουν το λειτούργημά τους και θα καταρτιστούν και κατά δεύτερον τόσο οι πολίτες του νομού όσο και οι γιατροί, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας θα αποκτήσουν πολύτιμη βοήθεια και ίσως εκμαιεύσουν και πιο σύγχρονες τεχνικές πάνω σε κάποια ιατρικά ζητήματα.

Η εφαρμογή της συνεργασίας αυτής θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2014 και θα έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους και θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους. Παράλληλα, αρκετοί γιατροί της Αιτωλ/νίας και κυρίως από τα Κέντρα Υγείας του νομού έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στην επιστημονική αυτή συνεργασία.

Kων/νος Χονδρός – εφημερίδα Συνειδηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button