ΑτζένταΘέατροΡοή Ειδήσεων

Το θεατρικό έργο «Γαμήλιο Εμβατήριο» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για το Καλοκαίρι του 2021, η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου «Η Αυλαία» παρουσιάζει το έργο «Γαμήλιο Εμβατήριο» του Άγγελου Τερζάκη στις 16, 17 και 18 Ιουλίου 2021, στον αύλειο χώρο της Οικονομικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου.

Ώρα Έναρξης: 21:15’.


Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια απομονωμένη ελληνική κωμόπολη, στα μέσα της δεκαετίας του 1930, ζει η οικογένεια Μαρκογιάννη. Μετά το θάνατο του πατέρα, ισχυρού οικονομικού και πολιτικού παράγοντα της περιοχής, η οικογένεια παρακμάζει οικονομικά. Τη συνέχιση του ονόματος και της όποιας περιουσίας έχει απομείνει έχουν αναλάβει η μητέρα και οι τέσσερις ανύπαντρες κόρες της. Ο μοναδικός γιος έχει φύγει στην Αθήνα, σπαταλώντας ένα μεγάλο μέρος της πατρικής περιουσίας. Τις γυναίκες πλαισιώνουν ο φαρμακοποιός, αδερφός της μητέρας, ένας φοιτητής και ένας δάσκαλος, φίλοι των κοριτσιών και επίδοξοι σύντροφοι των δύο από αυτές.

Η είδηση της επιστροφής του γιου γεννά ελπίδες στις γυναίκες της οικογένειας, που τον βλέπουν σαν τη σανίδα της σωτηρίας τους και ταυτόχρονα ως φορέα συνέχισης του οίκου τους. Αυτός όμως επιστρέφει για να πουλήσει ό,τι έχει απομείνει, προκειμένου να καλύψει κάποια κατάχρηση που έκανε στη δουλειά του. Οι ελπίδες όλων καταρρέουν, με εξαίρεση τη μία από τις τέσσερις κόρες. Αυτή, ως η πιο δυναμική, βλέπει στο πρόσωπο ενός εργοδηγού στην κατασκευή των έργων οδοποιίας τον άνθρωπο που θα τη βγάλει από τη μίζερη ζωή της και θα την οδηγήσει στο όνειρο της μεγάλης πόλης και της γεμάτης υποσχέσεις νέας ζωής. Όταν η πιθανότητα αυτή εκμηδενίζεται, η αυτοκτονία είναι πλέον γι’ αυτήν μονόδρομος.

Μετά την αναγγελία του επικείμενου γάμου του από το γιο της οικογένειας και της οριστικής απομάκρυνσής του από την πατρική γη, η συνέχιση μιας θλιβερής και ακυρωμένης ζωής είναι πια μοναδική επιλογή για τις υπόλοιπες γυναίκες της οικογένειας.

Ή μήπως όχι για όλες;….

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρία Καλλιαμβάκου
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Λάμπρος Ξύτσας
ΜΟΥΣΙΚΗ: Νάσος Παπαευθυμίου-Τραγούδι: Φωτεινή Παπακώτση
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ: Δημήτρης Καλόγηρος

Παίζουν

Αναστασία Λουκοπούλου (Μαρίνα)
Βικτωρία Τσουκαλά (Ανθούλα)
Δημήτρης Καλόγηρος (Χρηστούδης)
Ελένη Ζαρκαδούλα (Ροζαλία)
Γιώτα Πολιτοπούλου (Διαλεχτή)
Βάσω Μπεζαϊτη (Λεμονιά)
Ηρακλής Μπεζαϊτης (Τρέκλας)
Λάμπρος Ξύτσας (Αδριανός)
Αντώνης Αλεξάκης (Κοσμάς Λεφούσης)
Δήμητρα Μπαράκου (Κλεάνθης)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και το σύνολο των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό (το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Αντιρρίου στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Αυγούστου).

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την αποχώρηση από την εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την εφαρμογή όλων των κανόνων που ορίζονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, το ΥΠ.ΠΟ.Α και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η προκράτηση θέσης και στις συγκεκριμένες παραστάσεις 16, 17 και 18 Ιουλίου είναι υποχρεωτική.
Eπικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6980032264, ώρες 12:00 – 14:00.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button