ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το ταξικό σχόλιο της Ιωάννας Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα και η απάντηση του δημάρχου Περάματος

«Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;»

Ένα σχόλιο της Ιωάννας Μάνδρου για τη γυναίκα – σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα, την Μάγδα Φύσσα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με πολλούς να ασκούν αυστηρή κριτική στη δημοσιογράφο. Μάλιστα, για το θέμα πήρε θέση και ο δήμαρχος Περάματος λέγοντας πως «η κ. Μάνδρου νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων «πλέμπα», χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ιωάννα Μάνδρου σήμερα 8/10 εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για να σχολιάσει την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η δημοσιογράφος που καλύπτει το δικαστικό ρεπορτάζ στο κανάλι αναφέρθηκε και στη μητέρα του Παύλου Φύσσα λέγοντας: «αυτή η γυναίκα δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα, είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη δηλαδή που έπαιρνε όταν είχε δουλειά, δούλευε μια στη χάση μια στη φέξη, δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές.

Δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Το σχόλιο της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με πολλούς να μιλούν για ταξική επίθεση ενώ θέση σε όλο αυτό πήρε και ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ξεκαθαρίζοντας «πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου».

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Περάματος

«Έκπληκτος ενημερώθηκα πως σε πάνελ πρωινής εκπομπής η δημοσιογράφος κυρία Ιωάννα Μάνδρου, στην προσπάθειά της να εγκωμιάσει (;) τη γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, προέβη σε σχόλια που μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο προσβλητικά για τους κατοίκους του Περάματος.

Είναι αδιανόητο πως ακούστηκε σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας μία τοποθέτηση ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, η οποία έχει εξοργίσει όχι μόνο τους πολίτες του Περάματος και του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Ειδικότερα, είπε επί λέξει για την κυρία Μάγδα Φύσσα: «Δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη, που στέκεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη, δηλαδή όποτε είχε δουλειά, στη χάση και στη φέξη, δηλαδή ανήκει σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή οι άνθρωποι… και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμιά μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την απρεπή τοποθέτηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου …

Gepostet von Giannis Lagoudakis am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Μάλλον η κυρία Μάνδρου μπερδεύτηκε, καθώς νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων «πλέμπα», χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο. Αυτοί οι πληβείοι -κατ’ αυτούς- όταν αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να κατηγορούνται για αναρχία και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης.

Να πληροφορήσουμε την δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου.

Να την πληροφορήσουμε επίσης πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος.

Το τελευταίο προτέρημα θα ήταν καλό να το λάβει υπ’ όψιν της η κυρία Μάνδρου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εκφράζει δημόσιο λόγο. Το λιγότερο που αναμένουμε από εκείνη είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από ολες τις γυναίκες της πόλης του Περάματος».

Πηγή: newsbeast.gr

2 Σχόλια

  1. Αυτοί οι διανοούμενοι δημοσιογράφοι που είναι “”παραμορφωμένοι “”και ξέρουν πολλά, γιατί δεν ενημέρωναν και μας τους φτωχούς τω πνεύματι Για σημεία και τέρατα που θα συνέβαιναν στη χώρα μας, όταν η χρεοκοπία ήταν προ των πυλών ;Μη μου πείτε ότι ένας διανοούμενος σαν και του λόγου της ,δεν μπορούσε να δει τα άσχημα της Αθήνας και να ενημερώσει τους πολίτες για τα κακά που θα μας έβρισκαν!Γιατί δεν μας λέγανε για τη φούσκα των ακινήτων; Ηταν λογικό ένα διαμέρισμα να κοστίζει 300.000 ευρώ στην Αθήνα με μισθούς πεινας;Ηταν λογικό το κόστος ζωής να έχει φτάσει στα ύψη ,δουλειές να μην υπάρχουν, και κανείς από όλους αυτούς τους διανοούμενους να μην μιλάει; Ηταν λογικό να στοιβάζονται οι άνθρωποι σαν σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία και να μην υπάρχει μετρό τόσα χρόνια ;Ήταν λογικό να μην υπάρχουν πεζοδρόμια και πάρκα αναψυχής σε μία τερατουπολη , να μην έχεις που να πας το παιδί σου βόλτα ,ο ηλικιωμένος να μην μπορεί να βγει έξω ,η εγκληματικότητα στα ύψη ,και εσύ να μην επιτρέπεται να βγάλεις άχνα, γιατί θα σε κακοχαρακτήριζαν και θα έλεγαν “”ήρθε ο βλάχος από το χωριό ”και θέλει να έχει άποψη για όλα. Ή το άλλο ”αν δεν σου αρέσει εδώ να πας στο χωριό σου””!Έτσι σου έκλειναν το στόμα και δεν μπορούσες να πεις τίποτε . Ο Κωστόπουλος με τα περιοδικά του ήταν μέτρ στο είδος! Σου έβαζε την ταμπέλα “”ο βλάχος ”και σου έκανε υπόδειξη συνέχεια για το πώς θα ντυθείς, θα ερωτευτείς, θα διασκεδάσεις, αν ήσουν 25 χρονών και δεν είχες κάνει παρτ#@ζα ,αν ήσουν άντρας και δεν είχες πάει με άντρα ,αν δεν μετρούσες το μόριό σου συνέχεια και να σου λένε αυτοί ποσά εκατοστά πρέπει να είναι για να είσαι εντάξει ,αλλιώς την έκατσες, έπρεπε να σε δει ψυχολόγος, και πάρα πολλά άλλα που δεν μπορούμε να τα απαριθμήσουμε εδώ, αν όλο αυτό που ασκούσε η Αθήνα απέναντι στους ανθρώπους της επαρχίας και σ αυτούς που θέλανε να ζήσουν φυσιολογικά , δεν ήταν ρατσισμός και φασισμός, να μας πει ,αυτή η κυρία σε εισαγωγικά ,τι ήταν. Κυρία δεν είσαι επειδή μένεις στα βόρεια προάστια ή έχεις γεννηθεί εκεί, ούτε αυτή που γεννήθηκε στο Κερατσίνι, είναι κατώτερης υποσταθμης άνθρωπος ,επειδή εσένα Και τους ομοίους σου ,αυτό σας βολεύει να διαδίδετε . Κυρία και άνθρωπος είσαι, όταν επιτρέπεις στον άλλον να ζήσει τη ζωή του το χωρίς να του βάζεις ταμπέλες και να τον οριοθετεις εσύ , για το πώς θα ζήσει και θα φερθεί! Μετά από μία τέτοια ιστορική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για τους φασίστες και εγκληματίες, αυτό βρήκε και σκέφτηκε να πει, το καλοχτενισμενο ,μα άδειο από συναισθήματα και ντροπή , κεφάλι της υψηλής διανόησης ”δημοσιογράφου ” !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button