Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου γράφει επιτέλους την αρχή του τέλους του

ην ώρα που πάσης φύσεως… «ειδικοί» στέκονται πεισματικά κατά των εμβολίων και ιδιαίτερα αυτών της τεχνολογίας mRNA, με την δικαιολογία ότι τάχα θα αλλοιωθεί το DNA τους, προβάλλοντας ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα και άγνωστες μελέτες, στον πραγματικό ιατρικό κόσμο συντελείται μια πραγματική κοσμογονία.

Και αυτό διότι μπορεί οι αντιδρώντες να φωνάζουν και να υποστηρίζουν τα… δικά τους, όμως με την μέθοδο mRNA οι επιστήμονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον έχουν στην διάθεσή τους ένα «όπλο» το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε πολλά διαφορετικά μέτωπα και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ασθενειών που θεωρούνται ακόμη και ανίατες, όπως για παράδειγμα, διάφορες μορφές καρκίνου.

Η είδηση πέρασε σχετικά στα ψιλά, αλλά εάν δεν επρόκειτο για την παράξενη εποχή που ζούμε, με την πανδημία του κορωνοϊού και της κάθε μορφής παρενέργειες (και… «παρενέργειες») που έχει επιφέρει αυτή σε κάθε επίπεδο, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Άλλωστε ο καρκίνος, η κάποτε επονομαζόμενη «επάρατη νόσος», αποτελούσε πάντα έναν από τους μεγαλύτερους –αν όχι τον μεγαλύτερο- εχθρό της ανθρωπότητας κι επομένως κάθε βήμα προς την ουσιαστική αντιμετώπισή του έρχεται να δημιουργήσει ελπίδα για ένα «αύριο» με περισσότερη αισιοδοξία.

Και το «αύριο» χωρίς καρκίνο φαίνεται να πλησιάζει λίγο πιο κοντά εδώ και περίπου ένα μήνα, όταν και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός καρκινοπαθούς με το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την φαρμακευτική εταιρεία BioNTech.

Ουσιαστικά με αυτό το γεγονός «εγκαινιάστηκε» η Φάση 2 των σχετικών ερευνών οι οποίες τελικό στόχο έχουν την οριστική αξιολόγηση για την επίδραση που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA σε ασθενείς με μελάνωμα ανθεκτικού – υποτροπιάζοντος σταδίου τρία ή τέσσερα, σε συνδυασμό με το μονοκλωνικό αντίσωμα Libtayo των Regeneron και Sanofi. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν όπως αναμένουν οι επιστήμονες, θα ενεργοποιηθεί η ανοσοαπόκριση κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου από τον ίδιο τον οργανισμό, χάρη στα mRNA αντιγόνα που σχετίζονται με τον όγκο.

Αυτό δηλαδή που αναμένου οι ερευνητές είναι να δουν τον ανθρώπινο οργανισμό να «διδάσκεται» ώστε να αναγνωρίζει τους φονικούς όγκους και να τους αντιμετωπίζει, δημιουργώντας το δικό του «τείχος προστασίας», εκεί που οι κλασικές μορφές αγωγής (με φάρμακα κλπ) σήμερα αποτυγχάνουν.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της BioNTech, η δοκιμή BNT111-01 έλάβε έγκριση από διάφορες χώρες ως τώρα, καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, και Αυστραλία άναψαν το «πράσινο φως» για την συνέχιση της έρευνας. Σύμφωνα με το σχέδιο, σε αυτή την φάση θα λάβουν μέρος συνολικά 120 ασθενείς με καρκίνο. Στη συνέχεια θα υπάρξει και το πόρισμα σχετικά με το πόσο επιτυχής ήταν η απόκριση σε αυτή τη μορφή θεραπείας, με τον συνδυασμό του m Rna εμβολίου BNT111 σε συνδυασμό με το με το μονοκλωνικό αντίσωμα Libtayo των Regeneron και Sanofi, ενώ όπως είναι απολύτως λογικό θα ελεγχθούν και οι τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες που ενδεχομένως θα έχει η χορήγησή του ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο είναι ασφαλές για τον πληθυσμό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό είναι απλά ένα βήμα. Ένα «παράθυρο» που ανοίγει με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο «αύριο» της επιστήμης που μοιάζει να είναι συνυφασμλενο με την τεχνολογία m Rna, όσο κι αν οι αρνητές της επιμένουν να την αμφισβητούν, προβάλλοντας ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα, τα οποία μεταβάλλονται ανάλογα με τις πεποιθήσεις αλλά συγκλίνουν σε ένα πράγμα. Στο ότι κάποιοι βάζουν συνεχώς εμπόδια στην επιστήμη και την ιατρική, ξεχνώντας ότι χάρη σε αυτές είναι ακόμη ζωντανοί.

menhouse.gr

4 Σχόλια

  1. Πίσω εχει η αχλάδα την ουρά
    Αντί να δείτε την αιτία της δημιουργίας των ασθενεοων της χωρίς όρια τεχνολογικής μας εξέλιξης όπως είναι οι Βιομηχανικές τροφές από τα σούπερ μάρκες ΠΟΥ επιτρέπονται να πωλούνται ,η τεχνολογία five g5 m, το μολυσμένο νερό , την μόλυνση της ατμοσφαίρας ,την φτώχεια που αυξάνεται πιστεύετε ότι το εμβόλιο θα Μας σώσει ,αυτές όλες είναι ασθένειες της τεχνολογικής εξέλιξης που γίνετε χωρίς έλεγχο ?
    ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΙΟ ΑΚΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ , Η ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ, Η ΣΑΡΚΟΦΑΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ,Η ΦΤΩΧΕΙΑ που επιβάλλεται , Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ … ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ .. ο άνθρωπος είναι από την φύση του προορισμένος να εχει αρχή και τέλος στην γη που τον φιλοξενεί …. Και να εξελίσσεται πνευματικά

  2. Ρε σεις θα μας τρελάνει,το δημοσίευμα για τον καρκίνο το ψάχνετε εδώ και καιρό με αυτή την μέθοδο και τώρα πάτε στη φάση 2 για να δείτε τις αντιδράσεις του ανθρώπινου οργανισμού και τις τυχόν παρενέργειες.Με τον κορονοιο μέσα σε ούτε 6 μήνες βγήκε εμβόλιο χωρίς να ξέρετε τις τυχόν παρενέργειες.Μονοι σας το αναφέρετε κιόλας στο δημοσίευμα.Εχετε δίκιο για τα καλά τις ιατρικής αλλά μη μας δουλεύετε κιόλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button