ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Το προσωρινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Αγρίνιο

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου

Από την Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου με ανακοίνωση έκανε γνωστό το προσωρινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τους κανόνες λειτουργίας.

Αναλυτικά:


Οι κανόνες λειτουργίας είναι οι εξής :

• Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.

• Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

• Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.

• Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.

• Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.

• Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.

• Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.

• Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα είναι οριζόντια, θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις αγορές, ενώ δεν θα υφίστανται πλέον για το λιανεμπόριο οι οποιεσδήποτε χρωματικές ζώνες.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα , ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Τί το διαφορετικό έχει αυτό το ωράριο απο τα προηγούμενα κύριοι του Δ.Σ ???
    Όταν βλέπω αυτό το δευτέρα τετάρτη σάββατο απόγευμα κλειστά δεν ξέρω προς τα πού να μουτζώξω …
    Αλλά αυτοί είστε …

    1. Δηλ. εσένα δε σου φτάνουν τόσες ημέρες και τόσες ώρες που είναι τα μαγαζιά ανοιχτά να ψωνίσεις; Ή μήπως είσαι καμία που δουλεύεις στο δημόσιο και δεν καταλαβαίνεις.
      Οι εργαζόμενοι δηλ. στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν οικογένειες; Αλλά ξέχασα εσάς τις πολυάσχολες δεν σας φτάνουν αυτά τα ωράρια αλλά ούτε και τα εορταστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button