Άποψη

«Το πιο νευραλγικό Αστυνομικό Τμήμα της Α/Δ Αιτωλίας το παράτησαν στο έλεος του Θεού»

po-makris3

Ανακοίνωση του Δημήτρη Μακρή, δημοτικού Συμβούλου Ι.Π. Μεσολογγίου με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, σχετικά με το Α.Τ. Αιτωλικού με την οποία ζητά στελέχωση του Α.Τ. Αιτωλικού και μεταστέγασή του σε κτήριο όπου έχει παραχωρηθεί από τον δήμο.

Η ανακοίνωση:

Η Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα της μεταστέγασης του Α.Τ Αιτωλικού καθώς  και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας με προ ημερήσιας ερώτηση που είχε καταθέσει   στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

Είχα έρθει και σε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο στον οποίο και του επισήμανα (ως δημοτικός σύμβουλος και ως αστυνομικός)  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή και την αναγκαιότητα της μεταστέγασης και στελέχωσης του Α.Τ με ανθρώπινο αστυνομικό δυναμικό, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς , το αρμόδιο υπουργείο αντί να περιφρουρήσει εντατικά την ασφάλεια των πολιτών , τους εγκαταλείπει.

Το πιο  νευραλγικό  Αστυνομικό Τμήμα της Α.Δ ΑΙΤΩΛΙΑΣ  το παράτησαν στο έλεος του Θεού.

Μια περιοχή που χρίζει ιδιαίτερης αστυνόμευσης, εξαιτίας της ιδιομορφίας της με μεγάλη  έκταση εδαφική  και  παράκτια , η οποία δεν  είναι  εφικτό  να αστυνομευτεί με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλές κλοπές, εισροή πολλών λαθρομεταναστών και αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Αιτωλικό, με την εξέγερση των κατοίκων που υποφέρουν από την  ασύδοτη παραβατικότητα  και την εξωφρενική ατιμωρησία των Αθιγγάνων και Λαθρομεταναστών , δεν κινητοποίησαν την επίσημη  πολιτεία , ούτε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που έχει  χρέος να διασφαλίσει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών και την ευνομία αυτών!!!

Το υπουργείο , αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση , επαναπαύεται εδώ και πολλά χρόνια  με το <τρικ >των Οργανικών Θέσεων όπου με μια ματιά φαίνεται ότι  ένα αστυνομικό τμήμα είναι σε πλήρη λειτουργία. Καταγράφονται έτσι 25 άτομα εκ των οποίων μόνο οι 12 είναι μάχιμοι!

Οι υπόλοιποι αν και είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες  φαίνονται στην υπάρχουσα δύναμη με αποτέλεσμα το τμήμα να φαίνεται πλήρης.

Επιπλέον  δεν υπάρχει μόνιμος Διοικητής όπως πρέπει και σε κάθε βάρδια υπάρχει ένας Αστυνομικός του ΑΤ Αιτωλικού και ένας από το ΑΤ Γαβαλούς οι οποίοι αν είναι δυνατόν…. αστυνομεύουν ταυτόχρονα και τις δυο περιοχές.

Περιοχές που χιλιομετρικά  και μόνο να τις γυρίσεις θες τουλάχιστον μια ημέρα, με αποτέλεσμα οι παράνομοι να κάνουν ΠΑΡΤΙ κυριολεκτικά και οι πολίτες να υποφέρουν!

Η Ελληνική Αυγή ΙΠ Μεσολογγίου είναι δίπλα στα δίκαια αιτήματα των Αστυνομικών και  ζητεί την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, τόσο σε  Αξιωματικούς  (Διοικητή, Υποδιοικητή ) όσο και σε κατώτερο Αστυνομικό προσωπικό και την μεταστέγαση του τμήματος  σε κτήριο όπου έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο.

Μόνο τότε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις βεβαρημένες υποχρεώσεις της περιοχής και να επαναφέρουν  το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος

Δημήτριος Ε Μακρής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close