Δυτική Ελλάδα

Το πετρέλαιο ίσως φέρει φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

pol-katsif2Το φυσικό άεριο παραμένει διεκδίκηση για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο η εύρεση υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα, (Πατραϊκός – Κατάκολο), μπορεί να είναι το «όχημα» που θα… φέρει και το φυσικό αέριο στην περιοχή

Οι δύο συμβάσεις που αναμένεται να υπογραφούν για τις έρευνες πετρελαίου μπορεί να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα, δρομολογώντας ακόμα και επέκταση του αγωγού TAP προς νότο.

Αυτό έγινε σαφές από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στην Πάτρα και μετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ» για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Επιπλέον  κ. Μανιάτης είπε ότι κλείνει άμεσα το θέμα της σύμβασης για την έρευνα υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό μαζί με την αντίστοιχη σύμβαση στα Γιάννενα, προσθέτοντας μάλιστα ότι χθες, την ίδια πάνω – κάτω ώρα, υπήρξε μία συνάντηση μεταξύ στελεχών των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος για τον καθορισμό του φορολογικού καθεστώτος που θα ισχύσει κατά τις έρευνες, αλλά και κατά την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. «Μετά και από εντολή του πρωθυπουργού το θέμα θα κλείσει άμεσα και θα έχουμε τις πρώτες συμβάσεις στην χώρα, η μία εκ των οποίων αφορά την περιοχή σας» σημείωσε ο υπουργός, που λίγο αργότερα αναφέρθηκε και στο φυσικό αέριο, επισημαίνοντας την προοπτική… «νότιας στροφής» του αγωγού TAP.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button