Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Οικονομικό Επιμελητήριο υποστηρίζει την αυριανή κινητοποίηση των λογιστών-φοροτεχνικών

Επιστολή του προέδρου της Τοπικής Διοίκησης του 10ου Περιφερειακού Τμήματος (Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας)

Με επιστολή προς τα μέλη του, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης του 10ου Περιφερειακού Τμήματος (Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) κ. Παππάς, εκφράζει την υποστήριξη του Τμήματος στην αποχή των Λογιστών σχετικά με πάσης φύσεως ηλεκτρονική υποβολή κατά την αυριανή ημέρα, Πέμπτη 18/06/2020.

Η επιστολή:

“Αξιότιμα μέλη και συνάδελφοι,

Ως 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος με τις από 17/03/2020, 05/04/2020 και 18/05/2020 επιστολές μας προς τα Οικονομικά Υπουργεία και την ΑΑΔΕ, μεταξύ άλλων, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και προτείναμε τρόπους βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος με προσωπικές του δηλώσεις την 29/03/2020 και 04/06/2020 παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου των λογιστών, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις.

Δυστυχώς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται προς το χειρότερο, με εκδόσεις εγκυκλίων που χρειάζονται μονίμως διευκρινίσεις και με καθορισμό ασφυκτικών ημερομηνιών για την υλοποίησή τους, ελπίζουμε χωρίς οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Οι συνέπειες της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων είναι ορατές και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στον καθημερινό τους βίο, όπως προσωπικά προβλήματα, κίνδυνος λαθών λόγω παρερμηνείας ή/και έλλειψης χρόνου, τα οποία θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι οικονομικά, υπερβολικό άγχος κλπ.

Δεδομένης της απόφασης για αποχή από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 18/06/2020, ως 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, δηλώνουμε ανεπιφύλακτα, την υποστήριξή μας στη συγκεκριμένη δράση – διαμαρτυρία των λογιστών, ζητώντας την αναβάθμιση του επαγγέλματος και δίκαιους εργασιακούς όρους για όλους τους λογιστές”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close