Το Ντουμπάι τίμησε την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου ντύνοντας στα γαλανόλευκα το Μπουρτζ Χαλίφα

Το Ντουμπάι τίμησε την Ελλάδα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου κάνοντας… γαλανόλευκο τον πιο ψηλό ουρανοξύστη του κόσμου, το μυθικό κτίριο Μπουρτζ Χαλίφα.

Ο επιβλητικός ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα που δεσπόζει στο Ντουμπάι είχε χθες (25.3.2023) χρώμα από Ελλάδα, καθώς ειδικά λέιζερ… ζωγράφισαν πάνω του την ελληνική σημαία με αφορμή την γιορτή της 25ης Μαρτίου.


Η ελληνική πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι ευχαρίστησε μάλιστα τις εταιρείες Emaar Dubai και ADNOC Group, που έχουν το κτίριο, για την τιμή που έκαναν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου.

Το Μπουρτζ Χαλίφα γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι ουρανοξύστης μέσα στην πόλη Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αποτελεί το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο και στην ιστορία της ανθρωπότητας, με ύψος 827 μέτρα και 160 ορόφους.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου το 2004 και ολοκληρώθηκε την 1 Οκτωβρίου 2009, ενώ άρχισε να χρησιμοποιείται στις 5 Ιανουαρίου 2010

Κι άλλες πόλεις τίμησαν την Ελλάδα χθες στην 25η Μαρτίου βάφοντας στα γαλανόλευκα κτίριά τους, όπως το Τορίνο, που έντυσε στα γαλανόλευκα το μνημείο – σύμβολο, Μόλε Αντονελιάνα, στο οποίο υπήρχε και το σύνθημα της επανάστασης του 1821: «Ελευθερία ή θάνατος».

newsit.gr

 

Advertisements
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ντουμπάι