Γεγονότα

Το μπάχαλο με τον ΓΟΕΒ συνεχίζεται-αναμένουν «σωτηρία» από τον Διδασκάλου

epi-ardevsi28 χιλιάδες ευρώ καλείται να πληρώσει από την τσέπη της η πρ. Διευθύντρια του ΓΟΕΒ Αχελώου!

 Σε κλίμα έντασης σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε πριν από λίγες μέρες σύσκεψη στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, για τη λειτουργία του ΓΟΕΒ Αχελώου και των κατά τόπους ΤΟΕΒ. Μια κόμη σύσκεψη που δεν συνεισέφερε τίποτε καινούργιο στο απόλυτο αδιέξοδο που υπάρχει με τις έγγειες βελτιώσεις στην Αιτωλ/νία, τον ακέφαλο ΓΟΕΒ , τα χρέη, τους απλήρωτους εργαζομένους κλπ.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και η κ. Χήρα, πρώην διευθύντρια του ΓΟΕΒ Αχελώου, που χωρίς να φταίει κλήθηκε να λογοδοτήσει για τα χρέη του Οργανισμού, ενώ σε βάρος της εκκρεμεί απόφαση για να πληρώσει περίπου 27 χιλιάδες ευρώ από την τσέπη της, μετά από προσφυγή που έκαναν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Οργανισμού! Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τους κατά τόπους ΤΟΕΒ να “συνδράμουν” κατά κάποιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση και να μην βρεθεί η υπάλληλος αντιμέτωπη με κατασχέσεις.

Άλλωστε είναι γνωστό πως εξαιτίας αυτών των ευθυνών που επιμερίζονται σε υπαλλήλους που δεν φέρουν καμιά ευθύνη, δεν υπάρχει ούτε ένας που να δέχεται να τοποθετηθεί στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Από εκεί και πέρα ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Bασίλής Αντωνόπουλος είχε φραστικό επεισόδιο με προέδρους κάποιων ΤΟΕΒ όταν τέθηκε το θέμα των χρεών που έχουν στον ΓΟΕΒ , το ύψος των οπίων αγγίζει τα δυο εκατομμύρια ευρώ, αν και μέρος τους αμφισβητείται από κάποιες Διοικήσεις των ΤΟΕΒ.

Σε κάθε περίπτωση η αλυσίδα του προβλήματος είναι γνωστή : Οι αγρότες δεν πληρώνουν τους ΤΟΕΒ , οι ΤΟΕΒ δεν πληρώνουν τον ΓΟΕΒ και ο ΓΟΕΒ κατέρρευσε, με το ύψος των δικών του χρεών σε εργαζομένους, προμηθευτές κλπ να φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Πολλοί αγρότες έχουν σωρεύσει πολύ μεγάλα χρέη για την άρδευση των χωραφιών τους, αφού εδώ και χρόνια δεν πληρώνουν, ενώ δεν παύουν να υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις αγροτών που απλά δεν έχουν τα ποσά αυτά. Για το συγκεκριμένο θέμα καμιά πρωτοβουλία δεν έχει υπάρξει πέραν της ρύθμισης του 2010 που συνέδεε την πληρωμή των τελών άρδευσης με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών, ρύθμιση που μετά από δυο μήνες αποσύρθηκε, λόγω αντιδράσεων…

Η πρόσφατη σύσκεψη στο Μεσολόγγι, που δεν είχε κάποιο συμπέρασμα – αποτέλεσμα έληξε με την απόφαση πως πρέπει να επαναληφθεί  παρουσία του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, που μάλλον είναι ο πλέον αρμόδιος κρατικός φορέας που μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις σε ένα “κουβάρι” αρμόδιων και αναρμόδιων, που έχουν οδηγήσει τον ΓΟΕΒ Αχελώου στην καταστροφή. Λύσεις όμως δύσκολα μπορεί να περιμένει κάποιος τη στιγμή που τα προβλήματα του ΓΟΕΒ στην Αιτωλοακαρνανία (που αποτελεί μάλλον μοναδική περίπτωση πανελλαδικά) απαιτούν και μια πολιτική βούληση που δεν θέλει κανείς να την αναλάβει.

Εφημερίδα «Γεγονός»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button