PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Το μόνο τμήμα που έφερε εισακτέους στο Αγρίνιο είναι αυτό που θα φύγει…

…Σύμπτωση; Δεν νομίζουμε. Το γεγονός πως το μόνο τμήμα που έχει αξιοπρεπή ροή εισακτέων για την νέα χρονιά είναι το Ιστορίας-Αρχαιολογίας, που φεύγει για Πάτρα, πρέπει να σημαίνει κάτι.

Κι αυτό που σημαίνει είναι ότι οι φοιτητές και οι γονείς (αλλά και τα ίδια τα ιδρύματα) θέλουν σχολές που οδηγούν σε ένα επάγγελμα κι έχουν τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.

Το ότι φεύγει από το Αγρίνιο το συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να εξηγηθεί κι από τους προηγούμενους και τους επόμενους που είχαν και έχουν την πολιτική ευθύνη, γιατί εδώ δεν μιλάμε για το γνωστό “φτιάχνουμε τμήματα για να ζουν οι πόλεις”. Το τμήμα υπάρχει και απλά φεύγει, τόσο απλό είναι.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δουν και οι εκλεγμένοι της περιοχής αν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο. Οι γεωπονικές πλέον είναι δεκάδες σε όλη την χώρα και φρόντισαν κάποιοι όλα τα ΤΕΙ γεωργικής παραγωγής να τα κάνουν “γεωπονικές”, οπότε δεν θα φτουρίσουν…

Μήπως πρέπει το Αγρίνιο να κατέβει με ένα αίτημα για κάτι συγκεκριμένο; Κάποια σχολή σαν της Κτηνιατρικής που έχει αναφέρει στο παρελθόν ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου; Κάτι που να είναι επάγγελμα υπαρκτό; Κι αν δεν γίνεται αυτό μήπως να στραφούμε σε πιο οργανωμένα αιτήματα για ερευνητικό κέντρο, ας πούμε στο περιβάλλον από το οποίο έχουμε μπόλικο;

η συντακτική παραμορφωμένη μονάδα

3 Σχόλια

  1. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη σχεδόν την επαρχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ξάνθη. Είναι εσκεμμένο και υποκινείται από την κυβέρνηση ώστε να αποδυναμωθεί η επαρχία και οι σχολές να μείνουν συγκεντρωτικά σε συγκεκριμένες πόλεις φιλέτα της αρεσκείας τους, στην δική μας περίπτωση της Πάτρας που μας την κατσίκωσαν για χάρη της Καλαμάτας του Σαμαρά, που απομυζεί κάθε δυνατότητα εξέλιξης από το Αγρίνιο και όλη την δυτική Ελλάδα με τελευταίο χτύπημα το Ιστορικό Αρχαιολογικό (και ΟΧΙ φιλολόγους του 9 που διέδιδαν κάποια παπαγαλάκια για να δικαιολογήσουν το έγκλημα που διεξάγεται γιατί μιλάμε για ιστορικό αρχαιολογικό και όχι Φιλολογία). Υπάρχει Αθηνοκεντρική νοοτροπία όπου με το πρόσχημα κάποιων πανασχετων όπως ένας εδώ μέσα στα σχόλια, ότι δεν γίνεται κάθε πόλη να έχει μια σχολή, υποβαθμίζεται για ακόμα μια φορά το ήδη κατακερματισμένο και παρατημένο Αγρίνιο/Μεσολόγγι, και αντί να προωθήσουν την αποκέντρωση απο μεγάλες σχολές που γίνεται το αδιαχώρητο και να μεταγγίσουν στην πονεμένη επαρχία, έχεις τα θηρία Αθήνας, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, να επιβάλλουν στις υπόλοιπες πόλεις ότι το μόνο που πρέπει να βγάζουν είναι κτηνοτρόφους, δεν έχουν δικαίωμα σε κάτι καλύτερο και διαφορετικό, και όλη η Ελλάδα πρέπει να πληρώνει τους νέους που κυριολεκτικά φυλλορροούν από τις μισοπεθαμένες πόλεις τους ενώ όλοι ξέρουμε ότι αν υπάρχει θέληση ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ αλλά δεν την θέλουν. Θέλουν ελιτισμό, συγκεντρωτισμό σε πεντε πόλεις, κανένα δικαίωμα στην ανάπτυξη για τους υπόλοιπους και φυσικά το ωστικό κύμα σε αυτήν την περίπτωση για ακόμα μια φορά το τρώει το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι που το θυμούνται μόνο για τον Αχελώο (θα πάρετε το τρίτο όλοι εκεί στην Αθήνα) και κατά τα άλλα παραμένει παρατημένο στην μοίρα του αιχμαλωτο της Πάτρας, χωρίς δικαίωμα να βγάζουν τίποτα εποικοδομητικό πέραν συγκεκριμένων επαγγελμάτων και σπουδών που δεν απαιτείται μόρφωση. Και φυσικά παραμένουμε ουραγός σε όλα. Λιβανός, Παπαναστασίου, Φαρμάκης, Βαρεμένος, Σαλμάς και Καραγκούνης πέραν από κάτι δρόμους της παρηγοριάς στην εθνική, σιώπησαν επιδεικτικά για ακόμα μια φορά, δεν έβαλαν πλάτη στην υποβάθμιση του νόμου, και εσείς το επιτρέπετε χωρίς να μιλάτε, και ψηφίζοντας σαράντα χρόνια το απόλυτο τίποτα που έχει κρατήσει την Αιτωλοακαρνανία στον μεσαίωνα. Θλίψη, λύπη και ντροπή. Αιτωλοακαρνάνες επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας. Έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης πέραν των όσων προανέφερα για την κατάντια αυτή. Παρακαλώ να δημοσιευθεί.

    1. Πάντως την Πάτρα μας την κατσίκωσε ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας, όχι ο Σαμαράς. Όσο για τα πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όταν έφυγε η οικονομική σχολή στα μέσα της δεκαετίας του 90 , χωρίς ουσιαστική αντίδραση και χωρίς διάθεση για διεκδίκηση μιας αντίστοιχου κύρους σχολής.

      1. Στο Σαμαρά αναφερόμουν γιατί θεωρείται “δική του” πόλη οπότε σε πολλά λαμβάνει ιδιαίτερη μεταχείριση. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Τεράστια ευθύνη δεκαετιών από προύχοντες και κατοίκους. Τι να το κάνεις όμως; Ρήμαξε ο τόπος; Είμαστε ουραγός σε όλα; Έληξε. Η κατάντια είναι κατάντια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button