ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα του δημάρχου Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Μεγάλο ζητούμενο σήμερα στη καθημερινότητα και στη ποιότητα ζωής μας, είναι η ένταξη των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με όρους Δικαιοσύνης, απόλυτης ισότητας, ίσων ευκαιριών και χωρίς διακρίσεις», τονίζει στο μήνυμα του ο Δημάρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλυτικά:


«Η αυριανή ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τις τοπικές μας κοινωνίες. Εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Μεγάλο ζητούμενο σήμερα στη καθημερινότητα και στη ποιότητα ζωής μας, είναι η ένταξη των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με όρους Δικαιοσύνης, απόλυτης ισότητας, ίσων ευκαιριών και χωρίς διακρίσεις.

Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών. Έτσι μεριμνούμε για στοχευμένες παρεμβάσεις διευκόλυνσης των μετακινήσεων των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ.
Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη τον Μάρτιο του 2020 στο Φιλόδημος ΙΙ, με προϋπολογισμό 87.420 €, για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες.

Είχαμε τοποθέτηση ειδικής ράμπας seatrac από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην παραλία του Αστακού για τρεις καλοκαιρινές σαιζόν, με την στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητα τους.

Η ανάπλαση της Α’ φάσης που ολοκληρώθηκε στον Αστακό, δημιούργησε μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια με προσβάσεις για ΑΜΕΑ.

Η ένταξη που καταφέραμε, της Β’ φάσης της ανάπλασης του Αστακού, προϋπολογισμού 1.180.966,86 € κινείται και αυτή στην ίδια κατεύθυνση. Έχει δημοπρατηθεί και σύντομα θα υλοποιηθεί και ένας νέος Αστακός δημιουργείται.

Η νέα πλατεία του Μύτικα προϋπολογισμού 344.902,95 €, που σύντομα ολοκληρώνεται, έχει πρόνοιες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης υποβάλλαμε στο Αντώνης Τρίτσης, στην πρόσκληση ΑΤ10, πρόταση για συντήρηση – αναβάθμιση σχολικών μονάδων και παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε παραλίες κολύμβησης προϋπολογισμού 387.373,57 €.

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο μας, με προβλέψεις και διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των συνανθρώπων μας με Ειδικές Ανάγκες.

Σαν Δήμος Ξηρομέρου, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας προς την κατεύθυνση ισότιμης συμμετοχής και ένταξης των ατόμων με αναπηρία, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button