ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα του δημάρχου Βόνιτσας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας» χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης.

Στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, αναφέρει:


«Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί ημέρα ορόσημο στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού. Με ομοψυχία ο ελληνικός λαός, όρθωσε το ανάστημά του και απάντησε το ιστορικό «ΟΧΙ»!Η μικρή σε αριθμητικά μεγέθη Ελλάδα, αντέταξε στο τελεσίγραφο Ιταλίας την αιώνια προσήλωσή της στις μεγαλειώδεις και πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της φιλοπατρίας.

Εκείνο το βροντερό μήνυμα του 1940 εξακολουθεί να ηχεί στο μυαλό και την ψυχή μας, θυμίζοντας τους ανεξίτηλους αγώνες για ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια, αλλά και το ηρωικό παρελθόν από το οποίο δεν παύουμε να εμπνεόμαστε.

Από τους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία και αποτελούν πρότυπα γενναιότητας και ανιδιοτέλειας για τους σημερινούς πολλούς και ετερόκλητους αγώνες που συνεχίζουμε να δίνουμε με πίστη σε όλες τις αξίες και τα ιδανικά, τα οποία πρεσβεύουμε ως Έλληνες και διαχρονικά μας χαρακτηρίζουν ως λαό.

Έτσι λοιπόν, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί για όλους εμάς μία ακόμα ευκαιρία να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία των αγώνων για την ελεύθερη Ελλάδα, την ελεύθερή μας Πατρίδα.

Από αυτό το ηρωικό και ιστορικό ΟΧΙ, αξίζει όλοι μας να αντλήσουμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον, κατανοώντας αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε ενωμένοι και ομόψυχοι!

Τιμή, δόξα και ευγνωμοσύνη στο Αθάνατο έπος του 1940, έχοντας στο μυαλό ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button