ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ

Η 21 Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer (Αλτσχάιμερ), με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και την καταπολέμηση του στίγματος για την ομώνυμη νόσο.

Η γήρανση του πληθυσμού της γης έχει οδηγήσει σε αυξημένη εμφάνιση εκφυλιστικών νοσημάτων, όπως είναι η άνοια που αποτελεί κατάληξη διαφόρων χρόνιων παθολογικών καταστάσεων του εγκεφάλου, με συχνότερη αιτία εμφάνισης τη νόσο Alzheimer. Η κύρια μορφή αναπηρίας στην τρίτη ηλικία για τη χώρα μας, αφορά τη νόσο Αλτσχάιμερ, με την οποία εννοούμε ένα σύνολο συμπτωμάτων που μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης και προβλήματα με τη σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, ή την γλωσσική επικοινωνία.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer δηλώνει:

«Σε μια περίοδο που καλούμαστε όλοι να μεταβάλλουμε τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας, έτσι ώστε εκείνοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19) να είναι όσο το δυνατό πιο ασφαλείς, για μερικούς συνανθρώπους μας, αυτή η νέα πραγματικότητα καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη. Όμως, δεν πρέπει να νιώθουν πως είναι μόνοι. Εξειδικευμένοι κοινωνικοί φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με νόσο Alzheimer και τις οικογένειές τους, παρέχουν συνεχώς πληροφόρηση και βοήθεια, συμβουλευτικές υπηρεσίες, φροντίδα στο σπίτι και άλλων ειδών προγράμματα φροντίδας. Εμείς , θα υποστηρίξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, το πολύτιμο έργο αυτών των φορέων αλλά και θα συμβάλλουμε με διάφορα προγράμματα ώστε να ωφεληθούν τόσο οι οικογένειες των ατόμων με άνοια όσο και ο γενικός πληθυσμός. Η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης, διατήρησης της ποιότητας ζωής και προγραμματισμού για το μέλλον όλων αυτών των ατόμων. Όλοι μας οφείλουμε να βοηθήσουμε τα άτομα με νόσο Alzheimer να συμμετέχουν, να εισακούονται και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη διαβίωση, χωρίς στίγμα».

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button