ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα της Χριστίνας Σταρακά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Ο φετινός εορτασμός είναι πολύ περισσότερο ουσιαστικός παρά συμβολικός», τονίζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο.

Αναλυτικά:

«25η Μαρτίου 1821.Διπλή γιορτή.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος 200 χρόνων από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821, που υπήρξε η απαρχή μιας μακράς περιόδου θυσιών του ελληνικού λαού , για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.


Ο φετινός εορτασμός είναι πολύ περισσότερο ουσιαστικός παρά συμβολικός. Τα μηνύματα του εορτασμού είναι σύνθετα, ενώ οι αντιστοιχίες στο σήμερα είναι περισσότερες από αυτές που πιθανόν έχουμε φανταστεί. Και μόνο το γεγονός πως ολόκληρος ο κόσμος μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και πανδημίας αναφωνεί

«Είμαστε όλοι Έλληνες» με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, δείχνει την παγκοσμιότητα που έχουν η ελληνική ψυχή, τα ελληνικά ιδεώδη, η ελληνική λεβεντιά.

Η Επανάσταση του 1821 πέρα από τον μαχητικό χαρακτήρα της είχε κι έναν χαρακτήρα ουσιαστικό. Πρέσβευε την ελληνική παγκοσμιότητα, υπό την έννοια ότι η χώρα μας, η δημοκρατία μας, αλλά και τα ιδεώδη μας, οφείλουν να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από αυτά να πορευθεί όλη η γη.

Αυτόν τον πανανθρώπινο, δίκαιο και δημοκρατικό χαρακτήρα της Ελλάδας είναι που έχουμε ως χρέος να επαναφέρουμε, να αναδείξουμε, αλλά και να διατηρήσουμε σε πείσμα των πιο δύσκολων καιρών. Ας αναφωνήσουμε σήμερα ξανά «Είμαστε όλοι Έλληνες» κατανοώντας το μεγαλείο που κρύβεται πίσω από κάθε λέξη.

Χρόνια πολλά!»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button