ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Το μήνυμα της Χρ. Σταρακά για την Γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 101 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων απέστειλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Χριστίνα Σταρακά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι Νεότουρκοι μέσα σε λίγα χρόνια, με πρωτοφανή αγριότητα και σοκαριστική μεθοδικότητα και σχεδιασμό, επιχείρησαν να αφανίσουν τους Πόντιους από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Αριθμητικά το κατάφεραν αλλά απέτυχαν παταγωδώς να σβήσουν την Ποντιακή ψυχή και την ιστορική μνήμη για την Γενοκτονία, που ακόμη και σήμερα παραμένει πιο ζωντανή και επίκαιρη από ποτέ. Τα Τάγματα Εργασίας, οι κακουχίες, οι βιασμοί και οι θάνατοι, δεν στάθηκαν ικανά να σβήσουν τον Πόντο από τον Παγκόσμιο χάρτη. Μέχρι τις μέρες μας οι απόγονοι εκείνων που βίωσαν τη φρίκη της Τουρκικής βαρβαρότητας διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της Ποντιακής τους κληρονομίας.

Η ιστορία και η κουλτούρα των Ποντίων διατηρούνται αναλλοίωτα και διδάσκουν ότι τα πάντα κερδίζονται με αγώνες και θυσίες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button