Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Το μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού της Δυτικής Ελλάδας έδωσε άλλον «αέρα» στον Αστακό (φωτο)

Μια μεγάλη αθλητική δραστηριότητα έχει σαν μια από τρεις αφετηρίες της τον Αστακό.

Το μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού της Δυτικής Ελλάδας, η 32η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου οποία έχει αφετηρία την Κέρκυρα διασχίζοντας το Ιόνιο και περνώντας από την Λευκάδα, κάνει στάση στην πρωτεύουσα του Δήμου Ξηρομέρου.


Ήδη από το περασμένο το απόγευμα 25 σκάφη τερμάτισαν στον κόλπο του Αστακού. Στην διοργάνωση αυτή πέραν των Ελληνικών πληρωμάτων, συμπεριλαμβάνεται και μια ιταλική συμμετοχή. Η ιστιοπλοϊκή αυτή διαδρομή , της οποίες επικεφαλής είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ερυφίλης Βαρδάκη είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις αυτού του αθλήματος καθόσον λαμβάνουν μέρος 12 όμιλοι από την Δυτική Ελλάδα

Την Τρίτη έγινε ο τερματισμός και την Τετάρτη μετά την πρωινή επίδειξη ανοιχτά του κόλπου του Αστακού από όλα τα σκάφη διοργανώθηκε beach party στην πλαζ του Αστακού. Στην συνέχεια αργά το βράδυ ακολούθησε η επίσημη τελετή απονομής βραβείων.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ενώ η περιοχή (συνολικά σαν Δημος) με το πλούσιο φυσικό κάλλος μας δίνει την δυνατότητα να διοργανώσουμε η να συνδιοργανώσουμε μεγάλες εκδηλώσεις πανελλαδικού ενδιαφέροντος εν τούτοις περιοριζόμαστε σε κλασικές πανάρχαιες πιθανόν και αποτυχημένες σε ένα βαθμό δραστηριότητες. Με την ευχή (για πολλοστή φορά) ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, πιο πλούσια πιο αποδοτική αλλά και με την συμμετοχή όλων (και όχι με την μονόπλευρη δράση), ευελπιστούμε ότι όσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να στεφθούν με επιτυχία», σημειώνει ο Χρήστος Μπόνης που απέστειλε και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα έπαθλα στους νικητές του Ράλι Ιονίου των διαδρομών από την Κέρκυρα εως τον Αστακό( ο αγώνας ήταν σε τρεις διαδρομές).

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, την Πρόεδρο του Διαμερίσματος Αστακού Αρετή Γριτσίπη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και μέλος του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου Αποστόλη Ντίνο και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αστακού Κώστα Γαλάνη ακολούθησε η διαδικασία των απονομών
Τις απονομές έκαναν

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Επιχειρηματίας και μέγας χορηγός της εκδήλωσης ,επίτιμος Πρόεδρος του ΝΑΟΑΣ Αποστόλης Πανταζής η Λιμενάρχης Μεσολογγίου Κυριακή Σκανδάλου η Πρόεδρος του Διαμερίσματος Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και μέλος του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου Αποστόλης Ντίνος,ο Πρόεδρο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αστακού Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης και το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Φώτης Καυμενακης.Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν από εκπροσώπους του Ράλι Ιονίου στον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και στον επιχειρηματία Απόστολο Πανταζή.

Τα σκάφη με τα πληρώματα αναχώρησαν σήμερα (Τετάρτη) ακολουθώντας το πρόγραμμα των επόμενων διαδρομών μέχρι τον τερματισμό τους στην πόλη των Πατρέων

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button