ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το λάθος που κάνουμε όλοι στο αυτοκίνητο -Ποια ταχύτητα πρέπει να ακολουθούμε

Μαθηματικός αποκαλύπτει ότι το να πηγαίνετε με 20 χιλιόμετρα παραπάνω από το όριο ταχύτητας θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο σε καύσιμο και θα σας κερδίσει μόλις μερικά λεπτά.

Με το καλοκαίρι να έχει βρίσκεται ήδη στη μέση του, για όλο και περισσότερους Έλληνες ξεκινάει η περίοδος των θερινών διακοπών τους. Οι εθνικές γεμίζουν αυτοκίνητα και σχεδόν κάνεις δεν θέλει να χάσει έστω και μερικά παραπάνω λεπτά στο δρόμο προς τον προορισμό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αρκετοί να μην τηρούν τα όρια ταχύτητας για να κερδίσουν έστω και μερικά λεπτά παραπάνω στην ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα.


Ωστόσο ένας μαθηματικός έρχεται να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη πρακτική, εκτός ότι είναι παράνομη και επικίνδυνη, δεν είναι τόσο ωφέλιμη όσο φαίνεται, ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήμα, παίρνοντας σαν παράδειγμα την ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα

Ο καθηγητής ξεκινάει να αναλύει τον μαθητικό τύπο σε video στο λογαριασμό του στο TikTok, λέγοντας ότι ενώ η αύξηση της ταχύτητας από 60 χλμ./ώρα σε 120 χλμ./ώρα μειώνει στο μισό τον χρόνο ταξιδιού, η περαιτέρω αύξηση στα 140 χλμ./ώρα προσφέρει μόνο μια μικρή εξοικονόμηση χρόνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σχέση μεταξύ ταχύτητας και χρόνου δεν είναι γραμμική, και ότι ο οδηγός κερδίζει μόλις 4,3 δευτερόλεπτα ανά χιλιόμετρο αν κινείται με 140 χ.α.ω, αντί για 120.

@smartickmetodo

Comparte si te ha sido de utilidad 👀

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Συγκεκριμένα, για ένα ταξίδι 500 χλμ., όπως η απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη η οδήγηση με 140 χλμ./ώρα θα εξοικονομούσε μόλις 35 λεπτά σε σύγκριση με τα 120 χλμ./ώρα. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση της ταχύτητας οδηγεί σε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, που μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τα δύο λίτρα, με αποτέλεσμα να μην αξίζει τελικά τον κόπο, από τη στιγμή που η βενζίνη φλερτάρει με τα 2 ευρώ.

Οι ειδικοί προτείνουν ταχύτητα 110 χλμ./ώρα ως τον ιδανικό συμβιβασμό μεταξύ χρόνου και κατανάλωσης, επισημαίνοντας ότι η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλή σύμβουλος, ειδικά όταν πρόκειται για την τσέπη μας.

carandmotor.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button