Πολιτική

Το ΚΚΕ για τη δημόσια περιουσία στην Βόνιτσα

po-boulh
Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, κάνουν λόγο σε ερώτηση τους στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΗ ερώτηση των δυο βουλευτών έχει ως εξής:

“Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας. Με «επενδυτικό» κίνητρο «κράχτη» την εφαρμοζόμενη εγκληματική πολιτική για τη διαμόρφωση φθηνότερης και περισσότερο ευέλικτης εργασίας. Όλα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και των καπιταλιστικών κερδών.

Από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν γλίτωσε ούτε η περιοχή Σάλτινη και Κουκουμίτσα στη Βόνιτσα. Όπου οι λαϊκές οικογένειες τους χρησιμοποιούν σαν χώρους αναψυχής, πλαζ λουομένων αλλά και χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων (αγώνες ιππασίας από τον ιππικό σύλλογο της περιοχής) λαϊκές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θρησκευτικές εκδηλώσεις. Περιοχή που είναι δεμένη με την πολιτιστική κληρονομία του τόπου.

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε μπει στο μάτι των επενδυτών εδώ και χρόνια και τώρα δόθηκε η ευκαιρία όπου η συγκυβέρνηση παραδίδει την πλήρη κυριότητα δημόσιων ακινήτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και υπόσχονται κέρδη στους «επενδυτές» στο ΤΑΙΠΕΔ για να το παραχωρήσει στη συνέχεια για την κερδοφορία των επιχειρηματιών όπου η λειτουργία τους και η χρήση τους θα γίνει απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες για τους ανθρώπους του μόχθου της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία της περιοχής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις αντίθετα δεν πρέπει να ξεγελαστούν από όλους αυτούς που τους τάζουν δουλειά, που πατάνε πάνω στις ανάγκες, στην ανεργία που δημιούργησαν οι πολιτικές τους στην περιοχή. Αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας χωρίς δικαιώματα και υποβαθμισμένο περιβάλλον.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός:

·       Θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο νησάκι Κουκουμίτσα και στην παραλία Σαλτινή στον Αμβρακικό κόλπο στη Βόνιτσα;

·       Να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν οι χώροι για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button