Άποψη

Το Καλύτερο «Πρωτάθλημα» του Παναιτωλικού

sup-panai-panionios2Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του agriniopress.gr απο τις ΗΠΑ:

“Αγαπητοί πατριώτες του agriniopress  γεια σας από τη μακρινή Αμερική!

Μου έχετε φιλοξενήσει κι άλλα μηνύματα στο παρελθόν, και ελπίζω να φιλοξενήσετε και το επόμενο. Αρχικά θα ήθελα να σας δώσω πολλά και ειλικρινά συγχαρητήρια για το τεράστιο έργο που επιτελείτε για τη διάδοση και διάσωση του πολιτισμού του τόπου μας, αλλά και της Ελλάδος.

Με το μήνυμα αυτό θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Παναιτωλικού κ. Φώτη Κωστούλα, για το Βραβείο ήθους και καλύτερου Προέδρου – Παράγοντα  της Α’ Εθνικής που έλαβε για την αγωνιστική περίοδο του 2014.

Το Βραβείο αυτό πρέπει να μας κάνει όλους υπερήφανους, γιατί τέτοιου είδους βραβεία αντανακλούν όχι μόνο το ήθος του Προέδρου  και της Ομάδος,  αλλά και το ήθος και τη φιλοσοφία  της Αιτω/νίας  γενικώτερα .

Εάν σκεφτούμε  κάπως  φιλοσοφικά,  το Βραβείο αυτό είναι ένα από τα καλύτερα  «Πρωταθλήματα» που κέρδισε ο Παναιτωλικός-και το πρώτο στη Α’ Εθνική-γιατί πρόκειται  για ένα δυσκολώτατο  Έπαθλο.  Είναι τρομερά δύσκολο να το κερδίσει κανείς, γιατί  είναι «Πρωτάθλημα» ήθους (ηθικής), αξιοπρέπειας, παιδείας, αθλητικής φιλοσοφίας, και άλλων αθλητικών αξιών  που πρώτα δίδαξαν οι Έλληνες παιδαγωγοί, φιλόσοφοι, ιατροί,  και ποιητές, όπως ο Πίνδαρος, ο Βακχυλίδης, και ο Σιμωνίδης ο Κείος.

Και επειδή σήμερα, εάν δεν κάνω λάθος, τα σχολεία στην Ελλάδα γιορτάζουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα και φιλοσοφία του αθλητισμού, το Βραβείο του Κ. Προέδρου ας γίνει διδακτικό μάθημα και φωτεινό παράδειγμα  για τους μαθητές, αθλητές, φιλάλθους και παράγοντες όλων των ομάδων.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Φίλαθλος του Παναιτωλικού”

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button