Γεγονότα

Tο καλό και το κακό σενάριο για την Ιόνια Οδό

koi-ioniaodosΜάλλον μας ανησύχησε παρά μας καθησύχασε ο Υφυπουργός Υποδομών  σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την διέλευση της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό. Σε επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο Ιωαννίνων κο Φίλιο αναφερόμενος στο θέμα της  Ιόνιας Οδού και της Κλόκοβας είπε:
«Η απάντηση είναι κατηγορηματική. Η Ιόνια Οδός υλοποιείται στη βάση της αρχικής της σύμβασης. Όπως δηλαδή έχει κυρωθεί από τη Βουλή. Τι συμβαίνει με την Κλόκοβα; Ότι γίνονταν πριν, αυτό γίνεται και τώρα. Η χάραξη προβλέπει περιμετρική πορεία στο βουνό. Επί της πρότασης αυτής είχαν κατατεθεί το 2006 και 2007 αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα. Το Υπουργείο εξετάζει την βέλτιστη χάραξη για την Ιόνια Οδό».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ
Το πρώτο που συμπεραίνουμε από τις δηλώσεις του Υφυπουργού πως όντως υπάρχει θέμα με  την Κλόκοβα. Την στιγμή που τα έργα επανεκκινούνται και το θέμα παραμένει στο ΣτΕ πως θα ξεκινήσει; Επίσης η χάραξη ακόμα εξετάζεται άρα δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση για το τι θα γίνει και κυρίως πότε.
Το δεδομένο αυτό ουσιαστικά έρχεται να συμπληρώσει τις ανησυχίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες για την χάραξη της Κλόκοβας. Το αρχικό μέγα-λάθος της μελέτης για απλή διαπλάτυνση της Κλόκοβας έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα όλου του αυτοκινητόδρομου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ;
Υπάρχει το καλό και το κακό σενάριο. Το κακό σενάριο είναι η διέλευση της Κλόκοβας να ακολουθήσει την τύχη των κουρεμένων τμημάτων της Ολυμπίας Οδού και του Ε65. Αυτό το σενάριο ίσως να μην είναι το ισχυρότερο καθώς θα είχε ανακοινωθεί από το ΥΠΑΝΥΠ από τον Νοέμβριο.
Αυτό όμως δεν αποτελεί και δέσμευση μιας και η δικαστική εμπλοκή αποτελεί το μεγαλύτερο ανάχωμα για την απεμπλοκή του τμήματος και την έναρξη των εργασιών.
Το καλό σενάριο είναι να έχουμε άμεση και θετική κατάληξη με επακόλουθη έναρξη των εργασιών για την διέλευση της Κλόκοβας είτε μέσω σήραγγας είτε μέσω διαπλάτυνσης. Στην παρούσα φάση πάντως αυτό που δείχνει πιο σημαντικό είναι τελικά να ξεκινήσουν οι εργασίες και σε αυτό το τμήμα και όχι η επιλογή της διέλευσης.

Ypodomes.com


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button