Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου ευχαριστεί την ελληνορθόδοξη ενορία του Aγίου Θεόδωρου Ρώμης

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Γυμνάσιο Νεοχωρίου προς την ελληνορθόδοξη ενορία του Aγίου Θεόδωρου Ρώμης.

Η ελληνορθόδοξη ενορία απηύθυνε πρόσκληση στο σχολείο για να επισκεφθεί την Ρώμη για να μελετήσει και να θαυμάσει τους καλλιτεχνικούς και πνευματικούς θησαυρούς της, ένας από τους οποίους είναι και η Ροτόντα του Αγίου Θεοδώρου.


Η εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου πραγματοποιήθηκε σε διασχολική συνεργασία – σύμπραξη με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Η ανακοίνωση:

«Ο Διευθυντής κ.Φώτης Σκληρός, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου Νεοχωρίου θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ελληνορθόδοξης Ενορίας του Αγίου Θεοδώρου Ρώμης και ιδιαιτέρως προς τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Συμεών Κάτσινα για την πρόσκληση που απηύθυνε προς το σχολείο μας:

«Να επισκεφθεί την Ρώμη για να μελετήσει και να θαυμάσει τους καλλιτεχνικούς και πνευματικούς θησαυρούς της, ένας από τους οποίους είναι και η Ροτόντα του Αγίου Θεοδώρου».

«Η Ροτόντα του Αγίου Θεοδώρου βρίσκεται εντός του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου και μάλιστα στο ιστορικώτερο σημείο της Ρώμης, γιατί κατά την παράδοση σε αυτό το σημείο, βρίσκονταν το σπήλαιο στο οποίο η λύκαινα έτρεφε τον κτήτορα της Ρώμης και όντας αρχικά ναός του Ρωμύλου, αποτελεί σήμερα, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μνημείο πολυσήμαντης εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σε διασχολική συνεργασία – σύμπραξη με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου».

Οι μαθητές μας κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής είχαν επίσης την ευκαιρία, εκτός από τους καλλιτεχνικούς και πνευματικούς θησαυρούς της Ρώμης, να επισκεφθούν την Αρχαία Πομπηία, την Σιένα και την Φλωρεντία και να ξεναγηθούν σε χώρους ιδιαίτερου ιστορικού, καλλιτεχνικού, πνευματικού και αισθητικού ενδιαφέροντος.

fontana di trevi

ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΩΜΗ

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button