Το Γυμνάσιο Γουριάς συμμετείχε στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο

“Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία”

Στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο συμμετείχε το Γυμνάσιο Γουριάς με το έργο «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία»

Οι μαθητές απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και οι υπεύθυνοι καθηγητές ευχαριστούν για την φιλοξενία και συγχαίρουν την θεατρική ομάδα.


Η ανακοίνωση:

«Το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο άνοιξε τις πύλες του και το σχολείο μας επιχείρησε να έχει και πάλι συμμετοχή, μετά τα χρόνια της πανδημίας. Ήταν μια έντονη επιθυμία των μαθητών μας, καθώς είχαν αναμνήσεις και θύμησες από προηγούμενα χρόνια, λόγω της συμμετοχής συγγενικών τους προσώπων σ΄αυτό ή λόγω του ότι είχαν απολαύσει αυτοπροσώπως τις παραστάσεις μας ως θεατές .

Οι καθηγητές του Σχολείου δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε αυτήν την επιθυμία των μαθητών μας και “όπερ και εγένετο”! Επιλέχθηκε το έργο “Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” του Robert Fisher και με πολλή προσπάθεια και υπομονή (κόντρα στις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονταν) πραγματοποιήθηκε η παράστασή μας στο Αγρίνιο στις 8 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου. Η προσπάθεια άξιζε τον κόπο!!!

Οι μαθητές μας – ηθοποιοί καταχειροκροτήθηκαν, προσπαθώντας να καλέσουν τους θεατές να “πετάξουν” τις σκουριασμένες πανοπλίες που ( νομίζουν πως) τους προφυλάσσουν από τον πόνο που τους προκαλούν οι άλλοι, ν’ ανακαλύψουν την αξία και το νόημα της ζωής, η οποία ΑΞΙΖΕΙ παρ’ όλες τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της, όπως ΑΞΙΖΕΙ και η αυτοεκτίμηση και η κατάκτηση της αυτογνωσίας. Γέλιο, στοιχεία παραμυθιού, χαρά, εικόνες, αλληγορίες, απαλλαγή από την αλλοτρίωση, αντίσταση στην αυτοπαγίδευση, νότες φιλοσοφίας και αυτοβελτίωσης.

Όλα αυτά πέρασαν ως μηνύματα πρώτα στους μαθητές και μετά στο κοινό μας.

Ευχαριστούμε πολύ για τη Φιλοξενία το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αγρινίου, την Καλλιτεχνική Επιτροπή, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουριάς κ. Πέτρο Βαμβακά, το πολυπληθές κοινό μας που μας χειροκρότησε και μας εμψύχωσε, τους γονείς και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την παρουσίαση του έργου στο χώρο του Σχολείου με τη λήξη των μαθημάτων.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της θεατρικής ομάδας από τους υπεύθυνους καθηγητές. Οι μαθητές μας δικαίωσαν τις προσδοκίες μας, απέδειξαν ότι το Σχολείο δεν είναι μόνο Γνώση, είναι και έκφραση και συλλογικότητα και Τέχνη και Πολιτισμός!!!

Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Ο Διευθυντής
Ιωάννης Καρύμπαλης ΠΕ86
Ελένη Αρχανιώτη ΠΕ02
Ειρήνη Χρονοπούλου ΠΕ05 Ιωάννης Καρύμπαλης

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Γυμνάσιο Γουριάς