Pressαρίσματα

Tο Γραφείο Τύπου του δήμου Αγρινίου απαντά και η στήλη ανταπαντά…

INTERNET

Η στήλη έλαβε και δημοσιεύει αυτούσια την απάντηση του γραφείο τύπου του δήμου Αγρινίου, σχετικά με τελευταίο σχόλιο (δείτε ΕΔΩ). Η πρώην συνάδελφος και νυν δημοτική υπάλληλος που εκτελεί χρέη γραφείου τύπου, είναι αλήθεια πως εμφανίζεται εξαιρετικά ενοχλημένη , σε σημείο μάλιστα να αναλαμβάνει με πάθος την υπεράσπιση της παράταξης Παπαναστασίου . Οφείλουμε πάντως να της χρεώσουμε την τήρηση της δέουσας δεοντολογίας, μιας και την απάντηση της φρόντισε να την στείλει μόνον σε εμάς, όπως πρέπει.

Διαβάστε την απάντηση του Γραφείου Τύπου του δήμου Αγρινίου και αμέσως μετά την απάντηση της στήλης, ως οφείλει να πράξει:

“Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που  τα ΜΜΕ και ειδικά τα περιφερειακά  παλεύουν και αγωνιούν για την επιβίωσή τους, δυστυχώς υπάρχουν  ορισμένα (ευτυχώς λίγα) που προσπαθούν να επιβιώσουν με απειλές και εκφοβισμούς. Εφευρίσκουν  φανταστικά σενάρια  πως δήθεν βοά το Αγρίνιο και  γίνεται  επικοινωνιακό «promotion», συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών και γενικότερα πολιτικών παραγόντων από το γραφείο τύπου του Δήμου Αγρινίου. Τέτοιες τακτικές,  ίσως υιοθετήθηκαν   από  ΜΜΕ, από  «αμερόληπτους» δημοσιογράφους- με «θαυμαστά»  αποτελέσματα  στο παρελθόν !!  Αυτά, ανήκουν σε άλλες εποχές (χαλεπούς καιρούς) εποχές που η ίδια η κοινωνία της έχει καταδικάσει και λυπάμαι που κάποιοι δεν το έχουν αντιληφτεί  Δεν εξοργίζομαι για το απύθμενο «συναδελφικό» θράσος θλίβομαι  για τους ψευδείς χαρακτηρισμούς και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από μέρους σου, διάσπασης της παράταξης  και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Ουδείς αλάνθαστος, αλλά η αλήθεια είναι πάντα αλήθεια. Άσε λοιπόν τι λέει η υποτιθέμενη πιάτσα και  αφού πρόκειται για γνωστά αυτοδιοικητικά και πολιτικά πρόσωπα ανέφερε τα ονόματα τους (να διαβάσει και ο κόσμος ( επιτέλους)   ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ).  Και αν πράγματι αποδειχθεί πως  γίνεται  επικοινωνιακό «promotion» από το γραφείο τύπου, θα θέσω στη διάθεσή της Δημοτικής Αρχής την παραίτησή μου. Δεν πρόκειται να πέσω αμαχητί σε αυτόν τον πόλεμο (λάσπης). «Συνάδελφε»  η λάσπη δεν πηγαίνει στον ανεμιστήρα , όπως λένε – εκτοξεύεται  με χειρουργική ακρίβεια εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.”

Η απάντηση μας:

Αξιότιμο «Γραφείο Τύπου  δήμου Αγρινίου»,

 Με ικανοποίηση έλαβα (και δημοσιεύω) την επιστολή σου. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν κάποιες σχετικές παρατηρήσεις:

–  Δέχομαι καλόπιστα την κριτική σου καθώς προσωπικά δεν επιδιώκω να  μένω στο απυρόβλητο. Όλοι κρινόμαστε και προφανώς έτσι θα γινόμαστε και καλύτεροι.

–  Ωστόσο ας μην κυνηγάς φαντάσματα  καθότι εμένα τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει το να πέσεις εσύ «αμαχητί». Ισα – ισα μάλιστα.

– Θα συμφωνήσουμε εξάλλου στις  παρατηρήσεις σου για συμπτώματα του παρελθόντος. Η πολύχρονη εμπειρία σου  στον χώρο είναι βέβαιο πως σου επιτρέπει να έχεις εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.  

–  Εν προκειμένω λοιπόν και καθώς ομιλείς  για μια « παράταξη» σε διαβεβαιώνω  λοιπόν πως οι πληροφορίες μου βασίζονται σε όσα διακινούνται στους κόλπους του πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού της περιοχής.  Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνω   πως δικό σου  έργο δεν είναι να εκπροσωπείς  την «παράταξη» αλλά τον δήμο Αγρινίου από του οποίου των δημοτών τα χρήματα άλλωστε αμείβεσαι.

–  Ζητάς λοιπόν λεπτομέρειες και θα σου αναφέρω: Ποια λογική εξυπηρετεί  η αναφορά του ονόματος  πολιτευτού της ΝΔ  στα δελτία Τύπου που συντάσσεις; Γνωρίζεις ότι ο ρόλος του πολιτευτή δεν είναι θεσμικός; Γνωρίζεις μήπως ότι οι πολιτευτές της Αιτωλοακαρνανίας είναι δεκάδες; Αυτούς τότε γιατί δεν τους αναφέρεις  όταν παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις; Για τους δε  αντιδημάρχους, σε καλούμε να ανατρέξεις στο αρχείο σου. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο άλλωστε…

–  Αυτά ως παραδείγματα. Σημειωτέον πως τα όποια πολιτικά άτομα ως προσωπικότητες τα τιμούμε και τα σεβόμαστε. Ουδέν μεμπτόν έχουμε να τους προσάψουμε.  Πολιτικά όμως και ως προς την αποτελεσματικότητα τους θα μας επιτρέψεις να τους κρίνουμε.

–  Εν προκειμένω όμως μιλάμε για τη δική σου πρακτική, ως Γραφείο Τύπου. Εσύ άλλωστε ζήτησες παραδείγματα.

Συμφωνούμε τέλος , «συναδέλφισσα»,  στην παρατήρηση πως ουδείς είναι αλάνθαστος. Ούτε εγώ, ούτε εσύ.

Π.Η.Τ. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close