Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Eργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί στις αντιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Άκτιο και Πρέβεζα

To Eργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 16 Απριλίου στη Βάση του Ακτίου και σε διαδήλωση στην Πρέβεζα.

Από το Αγρίνιο θα αναχωρήσουν λεωφορεία το Σάββατο 16 Απριλίου στις 5 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο.


Η ανακοίνωση:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέες και νέοι, ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2022 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ & ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ .

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Ειρήνης, οι αγροτικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι αυτοπασχολουμένων, οι σύλλογοι γυναικών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος από την Ήπειρο, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Πρόκειται για το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ με τη Ρωσία με στόχο το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των ζωνών επιρροής και με θύματα τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Καταρρέουν στην πράξη οι μύθοι ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών. Οι πρόσφατες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελούν αναγγελία πολέμου για τους λαούς! Στρώνουν το δρόμο για την παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητάς τους κατά των λαών.

Η περιοχή μας μπαίνει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα! Η ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, με τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά “Άβακς” που συμμετείχαν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, σαρώνοντας στόχους και συμβάλλοντας στον αμερικανοΝΑΤΟικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ρόλο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων, τώρα γι άλλη μια φορά καλείται να είναι σε ετοιμότητα ώστε να συμβάλει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Το προηγούμενο διάστημα στα Γιάννενα, μέσω των υποδομών της Εγνατίας Οδού, μεταφέρθηκαν αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό υλικό και άρματα μάχης προς το τελωνείο του Προμαχώνα με κατεύθυνση την Πολωνία όπου συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός! Στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους πραγματοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από ΝΑΤΟικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός».

Καλούμε τον λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης που επιδιώκουν να τον στοιχίσουν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ευρωατλαντισμού.

Οι λαοί δεν έχουμε συμφέρον να επιλέξουμε ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Καλοί και κακοί ιμπεριαλιστές δεν υπάρχουν! Οι λαοί έχουμε συμφέρον να στοιχηθούμε κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων μας, για έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, που μυρίζουν μπαρούτι και ταυτόχρονα φορτώνουν το λαό με μεγαλύτερα βάρη, χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη απαιτώντας:

• Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των άλλων λαών .

• Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και της Ελληνογαλλικής συμφωνίας – Nα κλείσει η βάση του Ακτίου – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς. • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• ΟΧΙ στο Ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ .
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Εργατικό Κέντρο το Σάββατο 16 Απρίλη στις 5:00 μ.μ.

ΤΟ Δ.Σ.

Από το Αγρίνιο θα αναχωρήσουν λεωφορεία το Σάββατο 16 Απρίλη στις 5 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο».

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button