Ροή Ειδήσεων

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε συγκέντρωση για την απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

epi-eka
Σε συγκέντρωση καλεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με αφορμή την Πανελλαδική απεργία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση-κάλεσμα:

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία  της περιοχής και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν τη μάχη της απεργίας παντού στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στους τόπους κατοικίας  και να δώσουν μαζικό μαχητικό  αγωνιστικό «παρών» την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 10:00 π.μ.  στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο  ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ :

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button