Δυτική Ελλάδα

Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 13 Μαίου στη αεροπορική βάση στο Άκτιο

syria

To Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  καταδικάζει και  καταγγέλλει  στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής την σημερινή επίθεση στην Συρία από τις ΗΠΑ την Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία με την στήριξη και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ  και της ΕΕ . Για μια ακόμη φορά με κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα  ματώνουν τους λαούς  της περιοχής . Η όξυνση των ανταγωνισμών  στη περιοχή με  άλλα καπιταλιστικά κράτη  φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου  με απρόβλεπτες συνέπειες  τόσο για τους λαούς της περιοχής όσο και του υπόλοιπου κόσμου .

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί την διέξοδο όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης  και τους κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά    τα τεράστια αδιέξοδα του .  Ο πόλεμος τους αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια την εξαθλίωση και τον ξεριζωμό .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα  της περιοχής σε ξεσηκωμό , να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση , να δυναμώσει η πάλη του λαού  να μην πληρώσει για ακόμα μια  φορά την καπιταλιστική κερδοφορία  μέσω των επεμβάσεων  και των πολέμων . Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην χώρα μας , για να επιστρέψουν οι έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων , για την αποδέσμευση της χώρας  από το  ΝΑΤΟ και την ΕΕ .

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν . Με την αλληλεγγύη τους να ορθώσουν τοίχος στα σχέδια των  ιμπεριαλιστών , να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια κρίσεις και πολέμους . Καλούμε το λαό της περιοχής να δώσει το παρόν στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και να πάρει μαζικά μέρος στην Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 13Μαίου στη αεροπορική Βάση στο Άκτιο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button