Άποψη

Το Εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα" για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

epi-pagosmiaimera-aftismouΜήνυμα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»  για νέους με νοητική υστέρηση & συνοδές αναπηρίες

Νομού Αιτωλ/νίας Μεσολόγγι – Αγρίνιο   για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η 2α Απριλίου, με απόφαση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε ως η παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» έχοντας πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων πιστοποιημένων ποιοτικών  υπηρεσιών του  προς τα άτομα με νοητική υστέρηση  και συνοδές αναπηρίες , λειτουργεί  δύο (2) αυτοτελή  τμήματα  αυτισμού στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας του,  στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Λόγω της πολυπλοκότητας του Αυτισμού, τα άτομα που είναι στο φάσμα του χρήζουν υψηλού τύπου υποστήριξης σε όλες τις εκφάνσεις του βίου του: καθημερινές ανάγκες, κοινωνική αλληλεπίδραση, επίβλεψη, προστασία, φροντίδα, κ.λ.π.

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» μέσα σε κατάλληλα  διαμορφωμένο χώρο , με σταθερούς και έμπειρους  εκπαιδευτές, με τη στήριξη της επιστημονικής ομάδας του Φορέα, υλοποιεί θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα , που σέβονται την ατομικότητα του αυτιστικού, αξιοποιούν τις  δυνατότητές του με στόχο την κατάκτηση της  έννοιας της ομάδας  και το πέρασμα  από το «εγώ» στο «εμείς».

Με τη βοήθεια  όλων σας  συνεχίζουμε αμείωτα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, το δύσκολο και ευαίσθητο έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», για ένα καλύτερο

 

 

 

 

 

σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για τα άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό και τις οικογένειές τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button