ΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Το επετειακό βίντεο της Κοινότητας Μεσολογγίου για τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»

Οι Εορτές Εξόδου αποτελούν το διαμάντι στο στέμμα του Μεσολογγίου. Κάθε χρόνο η απόδοση φόρου τιμής στους Ελεύθερους πολιορκημένους αποτελεί ιερό καθήκον της πόλης του Μεσολογγίου.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου έδωσε βήμα στους ανθρώπους της πόλης οι οποίοι εκφράστηκαν δημιουργώντας το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Το βίντεο, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου, απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί αυτές τις μέρες να είναι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και οι υγειονομικοί περιορισμοί τον κρατούν μακριά. Όλοι άλλωστε, πραγματοποίησαν την προσπάθεια εν μέσω υγειονομικών περιορισμών (τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας) με περίσσια θέρμη και αγάπη.

Αναλυτικά:

“Στις 10 Απριλίου 1826,

10.600 πολιορκημένοι, αποφάσισαν να ζήσουν μόνον ως Ελεύθεροι άνθρωποι. Δεν αποδέχθηκαν τίποτα λιγότερο από το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση.
Η προοπτική του θανάτου δεν τους φόβισε όσο τους φόβιζε μια υπόδουλη ζωή. Σταλθήκανε παστωμένα στον Σουλτάνο, 3.100 ζευγάρια αυτιά ως αποδεικτικό της πτώσης της πόλης αλλά όχι του ηθικού.

Σώθηκαν 1.700 Ελεύθεροι – πολιορκημένοι από τον χαλασμό, όμως ζωντανοί και κεκοιμημένοι ισχυροποίησαν στους υπόλοιπους Έλληνες και Φιλέλληνες, το δίκαιο του αγώνα. Μεταλαμπάδευσαν στις επόμενες γενιές, την ιδέα της Ελευθερίας ή του Θανάτου.

Ιερή Πόλη, Μεσολόγγι
Απρίλιος 2021”

Δημιουργική ομάδα: Γιώργος Λαμπρόπουλος, Νεραντζής Παπαδόπουλος, Γεωργία Βλαχογιάννη, Τριαντάφυλλος Λάμπος

Συμμετέχουν: Πατέρας Κωνσταντίνος Δημητρίου, Κατερίνα Λαμπροπούλου, Περικλής Ζαΐμης, Νικόλας Παπαϊωάννου, Zafira Kabeya, Τζωρτζίνα Σκληρού, Γιάννης Σταμάτης, Νίκος Λύρος, Γιώργος Κονταρής, Ελευθερία Γιαγή, Γιώργος Ζοχιός, Έκτορας Κουτσαγγέλης, Θάνος Παυλάκης, Ολυμπία Κατσαρού, Μελένια Χαϊδή, Χριστόφορος Κωστίνης, Ελένη Κάκου, Αλεξάνδρα Μπενετάτου, Αποστόλης Πλακίδας, Ιωάννης Αντωνόπουλος

Ευχαριστίες:
– Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
– Δημοτική Φιλαρμονική Ιερής Πόλης Μεσολογγίου “Χρήστος Καψάλης”
– Μουσικός Όμιλος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου “Ιωσήφ Ρωγών”
– Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής “Διονύσιος Σολωμός” Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
– Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού “Ο Λιάρος”
– Δημήτρης Τσιγαρίδας
– Αθανάσιος Ραφτόπουλος
– Παναγιώτης Κοτίνης
Μουσική: Audio Network (άδεια χρήσης no 762130)

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Λαμπρόπουλος, Νεραντζής Παπαδόπουλος

Παραγωγή: Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου

Χρόνια πολλά

Με εκτίμηση,
Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button